Hakkari'de 3 Kişinin Kaçırılması - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de 3 Kişinin Kaçırılması

Hakkari\'de 3 Kişinin Kaçırılması

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen: "Biz gücümüzü kanunlar ve yasalardan alan camianın temsilcileri olarak kendi sorunumuzu kendimiz çözmek istemiyoruz.

05.07.2014 17:24

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2'si emekli korucusu 3 kişinin terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasına tepki gösterdi.

Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, eski korucu derneği başkanı Mehmet Emin Özer, Kayalar köyünde oturan emekli korucu İsa Eren ve Tekeli köyüne bağlı Tanyolu mezrasında yaşayan Ömer Yüce'nin, huzur, barış ve dayanışmanın hakim olduğu ramazan ayında kaçırılmasının örgütün anlayışını bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Çözüm süreciyle 9 korucunun şehit edildiğini, köy muhtarı, korucu ve sivil birçok vatandaşın kaçırıldığını belirten Sözen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çözüm süreci varsa herkes için olmalıdır. Yoksa yoktur denilsin ve gereği yapılsın. Çözüm süreci sadece PKK terör örgütü ve yandaşları için varsa lütfen yetkililerimiz çıkıp bunu açıklasınlar. Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana Lice bölgesinde yol kesme eyleminde kendilerini zorla öldürten provokasyoncuları saymazsak hiçbir örgüt mensubu ve yandaşının burnu dahi kanamamışken, 9 korucumuzun şehir merkezlerinde ailelerinin gözü önünde şehit edilmesini, hala korucularımızın kaçırılmasını asla kabul etmiyoruz. Bu böyle devam ederse zaten korucular ve örgüt mensupları arasında kan davasına dönüşen süreç korucularımızın bireysel öç alma sürecine dönüşebilecektir. Böyle olması durumunda büyüyecek olayların önüne geçmek zor olacaktır. Biz gücümüzü kanunlar ve yasalardan alan camianın temsilcileri olarak kendi sorunumuzu kendimiz çözmek istemiyoruz. Devletimizin bu olaylara müdahil olması ve gereken önlemleri almasını bekliyoruz."

Çözüm sürecinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini bildiren Sözen, kaçırılan arkadaşlarının serbest bırakılarak en kısa zamanda ailelerine kavuşturulmasını beklediklerini kaydetti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'de 3 Kişinin Kaçırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement