Hakkari'de "Tıp Bayramı" Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de "Tıp Bayramı" Kutlamaları

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü, Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında eğlence programı düzenledi.

21.03.2015 12:54

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü, Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında eğlence programı düzenledi.

Öğretmenevi'ndeki programa katılan Vali Yakup Canbolat, Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Canbolat, sağlık hizmetinin insani bir hizmet olduğunu, devletin yapmış olduğu kamu hizmetleri içerisinde insanı sevmek ve insanı saymakla ölçülebilecek temel iki hizmetten biri olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılan sağlıkçıları, kutsal bir hizmete talip olmalarından dolayı kutlayan Canbolat, "Bu göreve talip olmanın getirdiği tabii ki sıkıntılar var. Karşınızda çaresiz, naçar, kısaca hasta diyebileceğimiz insanlarla muhatap olabildiğimiz bir hizmetle karşı karşıyasınız. Bu hizmetin tabiatından, fırsatından kaynaklanan tabii ki ciddi zorluklar var ama insanı seviyorsanız, felsefeniz insana hizmet etmekse bundan daha büyük sevabı olan, bundan daha manevi değeri olan başka bir hizmet de yoktur" diye konuştu.

Hakkari'de sağlık sektöründe daha iyi seviyeleri yakalama noktasında bir gayretin ve çabanın içerisinde olduklarını ifade eden Canbolat, mevcut çalışanların büyük bir fedakarlıkla birtakım eksikliklere rağmen sağlık hizmetini göğüslediğini belirtti.

İlde sağlık hizmetinin dünya ve Türkiye standardına ulaşması için üzerilerine düşen çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Canbolat, şöyle devam etti:

"2008 yılında Yüksekova Devlet Hastanemiz açılmıştır. İnşallah bu yıl da Şemdinli Devlet Hastanemizi hizmete alacağız. Geçen yıl itibarıyla Çukurca Devlet Hastanemiz hizmete girdi. Derecik Devlet Hastanesi ve Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin ihale süreçleri devam ediyor. İlimizde bir kadın doğum hastanesinin ivedi yapılması ile ilgili de arsa çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında niteliğin ve kalitenin arttırılması, modern tıp imkanlarının Hakkari ilimizdeki vatandaşlara sunulması ile ilgili de siz saygı değer sağlık personellerimizin her türlü fedakarlığı yapmasını ve Hakkari'yi belli bir standarda, niteliğe taşıması noktasında gayretlerini ve çabalarını bekliyoruz. İnşallah güzelliklerin, huzurun ve ilkbaharın geldiği bir dönemi hep birlikte yaşayacağız. İnşallah bu topluma gelişme ve kalkınmayla birlikte huzur gelir. İnşallah bunu da hep birlikte sağlayacağız."

Konuşmaların ardından programda, doktor ve sağlık çalışanları, mahalli ses sanatçıları tarafından seslendirilen şarkılar eşliğinde halay çekerek stres attı.

Etkinliğe, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Vali yardımcıları Cumhur Duran, Mehmet Emin Taşçı ve Hüseyin Sayın, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, İl Sağlık Müdürü Dr. Harun Aşan, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Sönmez, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile sağlık kuruluşlarında görevli doktor ve personeller katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'de 'Tıp Bayramı' Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement