Hakkari'nin İl Merkezinin Yüksekova'ya Tanışmasına Muhtarlardan Tepki - Son Dakika
Güncel

Hakkari'nin İl Merkezinin Yüksekova'ya Tanışmasına Muhtarlardan Tepki

Hakkari\'nin İl Merkezinin Yüksekova\'ya Tanışmasına Muhtarlardan Tepki

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen muhtarlar, Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınması konusundan vazgeçilmesini istedi.

15.07.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen muhtarlar, Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınması konusundan vazgeçilmesini istedi. TSO Başkanı Servet Taş, Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasının nüfusu yarı yarıya düşüreceğini söyledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Meclis odasında yapılan açıklamaya, TSO Başkanı Servet Taş, Yönetim Kurulu üyeleri ve kent merkezindeki mahalle muhtarları katıldı. TSO Başkanı Taş, 5 aydır gündemde olan Hakkari il Merkezi idari yapısının Yüksekova ilçesine taşınmak istenmesinin halkta büyük bir endişeye yol açacağını söyledi. Yüksekova ilçesi'nin kent merkezine 80 kilometre mesafede olup, aralarında engebeli bir arazinin bulunduğunu belirten Taş şöyle konuştu:

"Bu 5 aylık süreçte yaptığımız çalışmalar ve görüşmeler sonucunda iki kez sayın Cumhurbaşkanımız, bir kez dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, bir çok bakan ve milletvekili ile görüşmeler yapıp, ilimizin bize 80 kilometre uzak olan Yüksekova ilçemize taşınmasının yaratacağı maddi, manevi sonuçlarının doğuracağı çok vahim sonuçların bizler de yaratacağı travmalara değindik. Bu düşünceden ve çalışmalardan bir an önce vazgeçilmesi için gerekli çağrılarımızı bütün yetkililere arz ettik. İlimizin idari yapısının Yüksekova ilçemize taşınması ile 7 bine yakın kamu personelinin zorunlu olarak taşınması demek. Bu da aileleriyle birlikte 30 bine yakın zorunlu olarak bir nüfusun taşınması anlamına geliyor. Bu da demek oluyor ki, ilimizin nüfusu yarı yarıya azalacaktır. Bu zorunlu kamu personelinin taşınması sonucunda esnaf da iş adamlarımızda peş peşe iflaslar yaratacak olup, nüfusun yüzde 65'i genç olan ilimizde ve 15 binin üzerinde işsiz olan gençlerimizin sayısı ikiye katlanacaktır. 30 bin nüfus işsiz genç nüfusla karşı karşıya kalacağız."

Hakkari'nin Cumhuriyet Türkiye'sinde 1936 yılında il statüsünü kazandığını belirten Taş, 80 yıllık bir il kimliğine sahip kentin il statüsüne son verilmesinin bir haksızlık olduğunu söyledi. Taş,"Tarihi geçmişin yanı sıra yalçın dağları, vadileri, akarsularıyla dünyanın en zengin coğrafyasıdır. Bizler bugün çok değerli muhtarlarımızla sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimizin çok değerli bakanlarına sesleniyoruz. Hakkari-Yüksekova, Mersin-İçel, Kocaeli-İzmit, Bitlis- Tatvan gibi birbirine yakın gibi birbirine bitişik merkezler değildir. Yüksekova bize 80 kilometre uzaklıkta olan bir ilçedir. Sizlerin yüreğinize güvenerek bu endişemizin sonlandırılmasını istiyoruz" dedi.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'nin İl Merkezinin Yüksekova'ya Tanışmasına Muhtarlardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement