Hakkari Valisi: Halk Saldırıya Uğrayan Okullara Sahip Çıkmalı - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valisi: Halk Saldırıya Uğrayan Okullara Sahip Çıkmalı

Hakkari Valisi: Halk Saldırıya Uğrayan Okullara Sahip Çıkmalı

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Kürtçe okulun 2 kez mühürlenmesinden sonra başlayan olaylarda Yüksekova'da 6, Hakkari kent merkezinde ise 1 okulun molotoflu saldırıya uğradığını belirterek, halkın okullarına sahip çıkmasını istedi.

18.09.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Kürtçe okulun 2 kez mühürlenmesinden sonra başlayan olaylarda Yüksekova'da 6, Hakkari kent merkezinde ise 1 okulun molotoflu saldırıya uğradığını belirterek, halkın okullarına sahip çıkmasını istedi.

Yüksekova İlçesi'nde, Kürtçe eğitim verilen binanın mühürlenmesinden sonra başlayan olaylarda farklı mahallelerdeki Esenyurt, Hamit Kesici, Cumhuriyet, Uğur Sıtkı, Gazi ilk ve orta okulları molotoflu saldırılarda, Atatürk ilk ve Orta okulu da atılan taşlarla zarar görürken; kent merkezinin Gazi Mahallesi'ndeki Anadolu Lisesi'ne de molotof atıldı. Vali Canbolat, yaşanan bu olaylar ve bir haftalık eğitim boykutu ile ilgili DHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

EĞİTİMDE BOYKOT DURUMU

Vali Canbolat, yeni eğitim yılında Hakkari merkezde ilk hafta öğrencilerin okula devam oranının yüzde 15, Yüksekova ilçesinde hemen hemen hiç kimsenin okula gitmediğini, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde ise yüzde 10 oranında olduğunu söyledi. Vali Canbolat şöyle konuştu:

OKULLAR EN KISA ZAMANDA ONARILACAK

"Öğrencilerin okulun ilk haftasında okula gitmemesini sadece boykota bağlamak doğru değil. Zaten her yıl okullar açıldığında öğrencilerin büyük bölümü ilk hafta okula gitmiyor. 2 gün önce Yüksekova ilçesinde Kürtçe eğitim vermeye başlayan okula iki kez mühür vuruldu. Bunun üzerine terör örgütü yandaşları 2 gün önce Yüksekova ilçesinde 6 okula molotof atarak kısmi zarar verdiler. Hakkari merkez de ise bir okulumuza zarar verilmeye çalışıldı. Ancak güvenlik güçlerimiz duruma hemen müdahale ederek gerekli güvenlik önlemini aldı ve bu konuda gerekli çalışmalarda yapılıyor. Yüksekova ve Hakkari merkezde zarar gören okullaramızı en kısa zamanda onarıp, eğitim öğretime açacağız. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Kürtçe okulu bahane edip, milletin kendi okullarını yakılması ve zarar verilmesi doğru değil. Bunu şiddetle kınadığımızı buradan belirtiyorum."

OKULA ZARAR VERENE, HALK KARŞI DURMALI

Bu olaylara halkın karşı çıkmasını isteyen Vali Canbolat, "Bu okullara zarar veren insanara, buranın halkı karşı durmalı ve çocuklarının eğitim gördüğü bu okullara sahip çıkmalıdır. Yüksekova'daki Kürtçe eğitim verecek olan okul iki kez mühürlendi. Mührünü tekrar söktüler. Bu konuda sayın Başbakanımız, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlarımız gerekli açıklamaları yaptılar. Bütün insanlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Hakkari'nin şiddet ve kavgadan uzak huzur ve barış dolu bir Hakkari oluşturması noktasında sağduyuya davet ediyoruz. Herkes hukuka uymalı ve haklarını hukuk kuralları içerisinde aramalıdır. Hukuk mevzuatı bu konuda herkese açıktır. Herkes kanun ve hukuk kuralları içerisinde hak aramalıdır" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Valisi: Halk Saldırıya Uğrayan Okullara Sahip Çıkmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement