Halk Oyunlarından Unutulmaz Gece - Son Dakika
Güncel

Halk Oyunlarından Unutulmaz Gece

Halk Oyunlarından Unutulmaz Gece

Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekipleri Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen yılsonu folklor gösterisi ile seyirci karşısına çıktı.

23.12.2015 09:43

Farklı bölgelerin oyunlarını sergileyen folklorcular, performansları ile beğeni topladı.

Bayraklı'nın genç yeteneklerine ev sahipliği yapan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu bu kez yılsonu gösterisi düzenleyen folklorculara ev sahipliği yaptı. Folklorcular Bayraklı Havuz Düğün salonundan salona kadar kortej eşliğinde yürüdü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte spor salonun tribünleri ise tamamen doldu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'da eşi Bahriye Karabağ ile birlikte görsel şöleni ilgiyle izledi.

FARKLI YÖRELERE ÖZGÜ OYUNLAR BEĞENİ TOPLADI

Yılsonu gösterisi Erzurum barı ile başladı. Dadaşların "aşk, sevgi, mertlik, yardımlaşma, kahramanlık" gibi duygularını sembolize eden gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra sahneyi ise roman ekibi aldı. Rengarenk kıyafetleri ile ilgi odağı olan kadın folklorculardan sonra sahne alan Diyarbakır ekibi ise davul ve zurna eşliğinde sağladıkları uyum ve ekip başının mükemmel performansıyla izleyicilerden büyük alkış topladı. Karadeniz ekibinin horonu ise büyük alkış topladı. Yılsonu gösterisi misafir olarak katılan Kırım Türkleri ekibi kadınlar ile devam etti. Misafirler halk oyunlarını, tiyatral hareketlerle izleyicilere aktardı. Geceye ise, Bayraklı Belediyesi Halk oyunları ekibi damgasını vurdu. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Mart ayında düzenleyeceği yarışmaya katılacak olan Bayraklı ekibi sergiledikleri koreografi ile ilk kez seyirci karşısına çıktı.

BİZİ ATATÜRK'TEN KİMSE AYIRAMAZ

Gecenin sonunda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, oyuncuları sergiledikleri performanstan dolayı tebrik etti. Başkan Karabağ, "Biz Atatürk ile başlayıp Atatürk ile bitiriyoruz. Bizi Atatürk'ten kimse ayıramaz. Bayraklı ismine yakışır bir şekilde Türk Bayrağı'nı, Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i unutmuyor. Ben bunu her zaman söyleyeceğim" dedi. Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları antrenörü Hüseyin Keç, Başkan Karabağ'a Efe yeleği ile kalpağı hediye etti. Gece 10. yıl marşının hep bir ağızdan okunması ile sone erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halk Oyunlarından Unutulmaz Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement