Hamza Yerlikaya: "Güreş'te Kaos Ortamına İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Hamza Yerlikaya: "Güreş'te Kaos Ortamına İzin Vermeyeceğiz

Hamza Yerlikaya: "Güreş\'te Kaos Ortamına İzin Vermeyeceğiz

Ercan ATA, Ankara-DHA (Fotoğraflı) 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti çatısı altında parlamentoda yer almak için İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Hamza Yerlikaya, siyasi hayatına ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun seçim sürecine ilişkin Doğan Haber Ajansı'na çok özel açıklamalarda bulundu.

26.02.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA, Ankara- DHA (Fotoğraflı)

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti çatısı altında parlamentoda yer almak için İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Hamza Yerlikaya, siyasi hayatına ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun seçim sürecine ilişkin Doğan Haber Ajansı'na çok özel açıklamalarda bulundu.

Türk güreşinde uzun yıllar boyunca gerçekleştirilemeyen kurumsal yapıyı oturttuklarını ve altyapıyı sağlamlaştırdıklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, "Haziran ayında meclis çatısı altına girmemiz halinde Türk sporu için neler yapabileceğimizi konuşmamız gerekiyor. 2007-2011 yılları arasında bu şerefli görevi yerine getirdik ve o kutsal çatı altında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından köşke seçilmesinin yolunu açan mührü vurduk. Bundan da çok memnun ve onurluyuz. Genel merkezimiz, Başbakanımız ve teşkilatımızın uygun görmesi halinde bir dönem daha milletimiz ve Türk sporu için çalışacağız. Türk sporunun ve Türk güreşinin en büyük şansı, sporu ve sporcuyu seven bir Cumhurbaşkanı ile uzun yıllar boyunca güreş yapmış bir Başbakana sahip olmasıdır. Spora sevdalı devlet büyüklerimizin öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuz doğrultusunda ülkemize hizmet etmeye hazırız. Unutulmamalıdır ki, parlamento çatısı altında iken Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde Türk sporu için önemli işlerin altına imza attık" şeklinde konuştu.

"SPOR BAKANIMIZIN DESTEĞİYLE TÜRK GÜREŞİNİ ZİRVEYE ÇIKARDIK"

AK Parti'nin spordaki ön yüzü olarak gösterilen Hamza Yerlikaya, günlük karar alınan bir camiayı uzun vaadeli kararların alındığı bir camiaya dönüştürdüklerini belirterek, "Biz gelmeden önce Türk güreşinde kararlar anlık alınıyordu ve kurumsallık yoktu. 2,5 yılda biz bu sistemi oturttuk. Çıtayı çok yukarı çıkardık ve bizden sonra gelecek arkadaşımız da bu çıtayı yükseltecektir. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın bize verdiği destek neticesinde Türk güreşini önemli yerlere getirdik. Genç ve Yeni Türkiye'nin genç ve başarılı Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ekibinde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz, toplu halde hareket ederek ve istişarelerde bulunarak kararlar aldık. 780 bin metrekare içerisinde malzeme göndermediğimiz kulüp kalmadı. Türk güreşi için kalbi atan herkesin yanında olarak kendilerine destek verdik" ifadelerini kullandı.

"ELEŞTİRİ, BİZİ SADECE MOTİVE EDER"

Kendilerine muhalefet olan kişilerin ve yapılan eleştirilerin, yaptıkları işlerde motivasyon desteği olduğunu dile getiren AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yerlikaya, "Geçtiğimiz dönemlerdeki seçimlerin tümünde bir kaos ortamı oluşturulurdu. Bu kaos ortamından güreşin dışındaki insanlar faydalanırdı ve fırsata çevirirlerdi. Allah izin verdiği sürece, nefes aldığımız sürece ve sevdamız sürdüğü müddetçe bu kaos ortamına izin vermeyeceğiz. Dedikoduyu çok seven ve sürekli kavga eden bir camiayı, birbirine kenetlenen bir camiaya dönüştürdük. Sevgi, saygı ve beraberlik ortamı içerisinde, şölen havasında seçime gidilecektir. Bugünlerden daha güzel günleri göreceğimizi düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.

Son olarak 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde çok önemli bir sezona girdiklerini hatırlatan Yerlikaya, "Kavga ve dövüş ile hiçbir noktaya ulaşamayacağımız aşikar. Birbirimizi kucaklayarak ve severek çalışacağız ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda yine kürsünün en üst noktasında yer alacağız." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamza Yerlikaya: 'Güreş'te Kaos Ortamına İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement