Hasankeyf'i Allah Korudu - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'i Allah Korudu

Hasankeyf\'i Allah Korudu

Batmanın Hasankeyf ilçesinden dağdan düşen kaya parçaları ilçe merkezi yakınlarına düştü.

24.10.2016 14:48

Onlarca kaya parçası dağdan ilçe merkezine düştü

Batmanın Hasankeyf ilçesinde dün sabah saatlerinde dağdan kopan kaya parçaları ilçe merkezine düştü.

Bombayı andıran büyük bir gürültü ile uyanan Hasankeyfliler panik yaşarken, olayda kimsenin ölmemesi ve yaralanmaması şans olarak nitelendirildi.

Olay dün sabah 08.00 civarında meydana geldi.

Alınan bilgilere göre, Hasankeyf ilçe merkezinin güney yamaçlarında bulunan eski şelale mıntıkasında dağın yüksek yamaçlarından büyük taş kütleleri düştü.

Yerleşim birimleri ile bahçelerin arasına düşen 20 civarındaki devasa kaya parçaları bir yandan büyük bir gürültünün yaşanmasına ve çevrenin toz altında kalmasına neden oldu.

OLAYDA KİMSENİN BURNU BİLE KANAMADI

Konu ile ilgili ulaştığımız ilçe sakinleri, sabah 08.00 civarında şiddetli bir patlama sesini andıran gürültü ile uyandıklarını belirterek, aynı anda etrafı toz ve duman kapladığını ifade ettiler.

Daha sonra olay yerine gittiklerinde polis ve itfaiye ekiplerinin de orada olduğunu ve dağın yamaçlarından büyük taş kütlelerinin düştüğünü belirten Mustafa Turan adlı esnaf, "dağın yüksek tepesinden aşağıya düşen taş parçaları hem büyük bir gürültüye ve hem de etrafın toz içinde kalmasına neden oldu. Önce olayı bomba sandık ama çok geçmeden kayalıkların düştüğünü anladık. Tek tesellimiz olayda can kaybının olmamasıdır" dedi.

4 bahçenin zarar gördüğü olayda o anda çevrede kimsenin olmaması da büyük bir faciayı önlemiş oldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyf'i Allah Korudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement