Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı: "Fenerbahçe'ye Kök Söktürdük" - Son Dakika
Güncel

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı: "Fenerbahçe'ye Kök Söktürdük"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı: "Fenerbahçe\'ye Kök Söktürdük"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bilyoner.Com Kadınlar Basketbol Ligi play off maçında 2'nci olurken Avrupa 3'üncüsü Fenerbahçe'ye kök söktürdüklerini, önümüzdeki sezon Avrupa'nın önemli takımlarını misafir edeceklerini söyledi.

10.05.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bilyoner.Com Kadınlar Basketbol Ligi play off maçında 2'nci olurken Avrupa 3'üncüsü Fenerbahçe'ye kök söktürdüklerini, önümüzdeki sezon Avrupa'nın önemli takımlarını misafir edeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde Büyükşehir Belediyespor antrenörü Ekin Baş ve yeni transfer Marina Kuzina ile birlikte basın toplantısında bir araya geldi. Başkan Savaş, önümüzdeki sezon Avrupa'nın en önemli kulüplerinin Antakya'ya geleceklerine dikkat çekti.

Basketbol takımının bu yıl önemli bir başarı yakaladığını belirten Başkan Savaş, şunları söyledi:

"Önümüzdeki yılda aynı doğrultuda daha büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyorum. Avrupa üçüncüsü Fenerbahçe'ye 3 maçta da kök söktüren bir takımımız var. Kızlarımız bu tesiste yediler, içtiler, antrenmanlarını yaptılar, başarıya bu tesis sayesinde ulaştılar. Bu tesisin benzerini de İskenderun'a yapacağız. 2'nci Lig'de voleybolda iddialı bir takım kurmak istiyoruz. Voleybol maçlarımızı İskenderun'da basketbol maçlarımızı da Antakya'da oynamayı planlıyoruz. Antakya'daki tesisimizde 21 branşta 1500'e yakın sporcumuz faaliyet gösteriyor. Her branşta önemli başarılar elde ettik. Böyle bir tesis ne Fenerbahçe'de ne Galatasaray'da yoktur. Spor tüm şehri birleştirir. Basketbol takımının başarıları da bu şehri birleştirmiş beraber hareket etme duygusunu şehre kazandırmıştır. Önümüzdeki sezon da ligde ve Avrupa'da önemli başarılara taraftarlarımız sayesinde ulaşacağımıza inanıyorum."

BAŞ: "TÜRKİYE'DE 4 BÜYÜKLERDEN BİRİ OLDUK"

Hatay Büyükşehir Belediyespor antrenörü Ekin Baş ise, Türkiye'de 4 büyüklerden biri haline geldiklerini ve saygı duyulan bir ekip oluşturduklarını anlatırken, şu sözlere yer verdi:

"Ligde bütçe olarak 10'uncu sıralardayız ancak ligde final oynadık. Çünkü yönetim bizim sonuna kadar yanımızda oldu. Oyuncularımızın alacaklarını gününde hesaplarına yatırdı. Oyuncularımızın akılları sadece saha içindeydi. Bu da başarıyı getirdi. Bir önceki sezon son maçta ligde kalan bir takımdan bu sezon ligde final oynayan bir takım haline geldik. Hatay artık Türkiye'de 4 büyüklerden biri ve saygı duyulan bir ekip haline geldi."

MARİNA KUZİNA'DAN İMZA

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyespor, 1985 doğumlu ve 1.95 boyundaki Rus pivot Marina Kuzina'yı transfer etti. Kariyerinde Nadezhda Orenburg, UMMC Ekaterinburg, Dynamo Moscow, Sparta&K M.R. Vidnoje ve Türkiye'de son olarak Mersin Büyükşehir Belediyespor takımlarında forma giyen Kuzina, kulüp kariyerinin yanı sıra uzun yıllardır Rusya Milli Takımı'nın formasını giyiyor. Hatay Büyükşehir Belediyespor antrönürü Ekin Baş, "Kuzina'nın transferinden mutlu olduk. Euroleague'de önemli katkıları olacaktır diye umuyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı: 'Fenerbahçe'ye Kök Söktürdük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement