Hatay'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Hatay\'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Ülkemizin ılıman bölgelerinden Hatay'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

20.02.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizin ılıman bölgelerinden Hatay'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yaklaşık 50 mahallenin yolları kapanırken, bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Hassa İlçesi'nde hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığı, ilçe merkezinde 10 santimetreyi bulurken, Toros Dağlarının eteğindeki mahalleler ise 15 santimetreyi geçti. Kaymakamlık, belediye ile birlikte kriz masası oluşturarak ulaşıma kapanan 10 mahallenin yolunu açmak için harekete geçti. İlçe merkezindeki eğitime devam kararı alan Kaymakamlık, taşımalı eğitimin yapıldığı okulları ise tatil etti.

E-91 KARAYOLU KAPANDI

Hatay'ın Belen İlçesi'nde ise kalınlığı 20 santimetreye ulaşan kar, Uluslararası E91 Karayolu'nu kapattı. Saat 05.00 sıralarında başlayan kar yağışı nedeniyle yol, yaklaşık 6 saat trafiğe kapandı. Yolun kapalı olması nedeniyle trafik ekipleri Antakya yönünden Topboğazı mevkiinde, İskenderun'da da Deniz Alayı Kavşağı'nda önlem alarak araçları başka yola yönlendirdi. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu yol, ekiplerin yoğun çalışması sonucu yaklaşık 6 saat sonunda açıldı. Ancak kar nedeniyle kayganlaşan yolda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle yolun tek şeridi trafiğe kapanırken, ekipler trafik akışını kontrollü olarak sağladı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Belen İlçesi'ndeki tüm okullar tatil edildi. Hayatı olumsuz etkileyen karın keyfini çıkaranlar ise yine çocuklar oldu. Kartopu oynayan çocuklar, kardan adam yapmayı da ihmal etmedi.

YAYLADIĞI'NDA 40 MAHALLENİN YOLU KAPANDI

Yoğun kar yağışı Yayladağı İlçesi'nde de etkili oldu ve Yayladağı-Antakya Karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yaptığı yollarda trafik ve jandarma ekipleri de yolda kalanlara yardım etti. Ekipler ayrıca araçların kar lastiği ve zincir olmadan yola çıkmalarına izin vermedi.

Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık, kar nedeniyle yaklaşık 40 mahallenin yolunun kapandığını ve taşımalı eğitim yapan okulların da tatil edildiğini söyledi.Öte yandan Kırıkhan İlçesi'nde de kar yağışı nedeniyle tüm okulların tatil edildiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement