Havran'da Madendeki Yangın - Son Dakika
Güncel

Havran'da Madendeki Yangın

Havran\'da Madendeki Yangın

Balıkesir’in Havran ilçesinde bakır ve molibden üretilen madende çıkan yangında yaralanan 41 işçi hastanelere kaldırıldı.

01.07.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Havran ilçesinde bakır ve molibden üretilen madende çıkan yangında yaralanan 41 işçi hastanelere kaldırıldı.

Maden işletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kaz Dağları'nın Hanlar Kumluca mevkiindeki bakır ve molibden üretilen madende sıcak hava nedeniyle paletlerin ısınmasıyla başlayan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangında yaralanan 41 işçi, ambulanslarla Edremit, Havran ve Burhaniye ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, 50 civarında işçinin çeşitli yerlerinden yaralandığını, madende yapılacak bir çalışmalarının kalmadığını söyledi. Dumandan etkilenen işçilerin bazılarının hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenilirken, polis ve jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakır ve molibden üretilen maden, yaklaşık 2 ay önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle açılmıştı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havran'da Madendeki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement