Havran'daki Madende Yangın: 41 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Havran'daki Madende Yangın: 41 Yaralı

Balıkesir'in Havran ilçesinde, bakır ve molibden üretilen madende henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

01.07.2014 16:55  Güncelleme: 18:41

Balıkesir'in Havran ilçesinde, bakır ve molibden üretilen madende henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, dumandan etkilenen 41 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Maden işletmesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kaz Dağları'nın Hanlar Kumluca mevkiindeki bakır ve molibden üretilen madende sıcak hava nedeniyle paletlerin ısınmasıyla başlayan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangında yaralanan 41 işçi, ambulanslarla Edremit, Havran ve Burhaniye ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.




YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, 50 civarında işçinin çeşitli yerlerinden yaralandığını, madende yapılacak bir çalışmalarının kalmadığını söyledi. Dumandan etkilenen işçilerin bazılarının hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenilirken, polis ve jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.




YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Bakır ve molibden üretilen maden yaklaşık 2 ay önce Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açılışı yapılmıştı.

Maden ekiplerinin çalışması sonucu yangının söndürüldüğü belirtilirken bölgeye çok sayıda yangın aracı gönderildi. Dumandan etkilenen kişiler hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Havran\'daki Madende Yangın: 41 Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havran'daki Madende Yangın: 41 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • blks: rızelı boş kafa harbıden senın beynın boş be gel sen calıs ozaman 1 0 Yanıtla

Advertisement