'Haydi Kuşları İzleyelim' Projesi Start Aldı - Son Dakika
Yerel

'Haydi Kuşları İzleyelim' Projesi Start Aldı

\'Haydi Kuşları İzleyelim\' Projesi Start Aldı

Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya Satu Mare Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" okulunun ortaklaşa hazırladıkları "Let's Watch the Birds (Haydi Kuşları izleyelim)" adlı projeyle ilgili olarak projenin Didim heyeti Didim...

03.10.2013 16:28

Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya Satu Mare Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" okulunun ortaklaşa hazırladıkları "Let's Watch the Birds (Haydi Kuşları izleyelim)" adlı projeyle ilgili olarak projenin Didim heyeti Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nu ziyaret ederek bilgiler verdi.

Didim'de Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya Satu Mare Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" okulunun ortaklaşa hazırladıkları "Let's Watch the Birds (Haydi Kuşları izleyelim)" adlı AB Comenius projesinin kabul edilmesinden sonra 2 yıl sürecek proje çalışması geçtiğimiz ay başladı. Esra Karakaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın ve Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege tarafından hazırlanan proje AB hibe fonlarından 23 bin Euro hibe almaya hak kazanırken, projeyle ilgili olarak yapılacak çalışmaları anlatmak üzere Esra Karakaya Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Gider başkanlığındaki Okul heyeti Kaymakam Ersin Emiroğlu'nu ziyaret etti.

Esra Karakaya Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Gider projenin AB projesi kapsamına Romanya'daki bir okulla ortak yapılacağını dile getirdi.

Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege ise Kuş gözlemiyle ilgili olarak başlayan hobisinin daha sonra Okulda Kuş Gözlem topluluğuna dönüştüğünü ve İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın'ın katkılarıyla AB projesine çevrildiğini dile getirdi. Ege Kuşların tanınması için kuş gözlem ekibi kurduklarını ve Didim'deki kuş envanterini çıkardıklarını belirterek hazırlanan projenin kabul edilmesiyle projenin hayata geçirildiğini söyledi.

"PROJENİN SONUNDA BİR BELGESEL ÇEKMEYİ, KİTAPÇIK VE BROŞÜR HAZIRLATMAYI PLANLIYORUZ."

Esra Karakaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın, AB projelerinin ülkemizde yaygınlaşmaya başladığını güzel ve amacına uygun projelerin artık kabul görmeye başladığını dile getirdi. Projede Esra Karakaya Anadolu Lisesi'nin koordinatör olduğunu Mart 2014 de ortak okul tarafından Türkiye'ye, Mart 2015'de ise koordinatör okul tarafından Romanya'ya ziyaretler gerçekleştirileceğini belirten Aydın "Bu proje hazırlık sürecinde ciddi görüşmeler yapıldı ve karar alındı. Proje 2 yıl sürecek. Projenin sonunda bir belgesel çekmeyi, kitapçık ve broşür hazırlatmayı planlıyoruz. Projemiz bütçesi 23 bin Euro ve bunun yüzde 80'inin gönderdiler. Geriye kalan kısmı ise proje süresinde gönderilecek. Bu proje ilçe ve ülke turizmine de katkı sağlayacağını umut ediyoruz" dedi.

Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege proje kapsamında ayrıca Menderes deltası, Taşburun, Fener burnu ve İzmir Kuş cennetine ziyaretler yapılacak kuş gözlemlerinin yapılacağını ve Didim'deki kuş potansiyelinin de tanınacağını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Haydi Kuşları İzleyelim' Projesi Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement