Hdp Diyarbakır Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Hdp Diyarbakır Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Seçim dönemi boyunca çatışmanın ve gerilimin tarafı olmayacağız" dedi.

26.04.2015 14:56

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Seçim dönemi boyunca çatışmanın ve gerilimin tarafı olmayacağız" dedi.

Baluken, HDP Diyarbakır İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada,  izleme heyetin kurulması ve bu heyetin İmralı Adası'na giderek, müzakerelere başlaması gerektiğini savundu.

Edindikleri izlenimin, hükumetin seçim süreci boyunca çözüm sürecini biraz dondurmaya, rafa bırakmaya çalıştığı yönünde olduğunu ileri süren Baluken, şöyle konuştu:

"Ancak biz bunun doğru bir tutum olmadığını ifade ettik. Neticede çözüm süreci sadece Türkiye'yi değil bölgenin genelini ilgilendiren bir süreç. Çözüm sürecine artık çok fazla sözün söyleneceği bir noktada değiliz. Hükümet yetkililerinden de zaman zaman 'görüşmelerimiz devam ediyor' şeklinde bazı açıklamalar geliyor ama bizim açımızdan artık yapılan bu görüşmelerin bir kıymeti harbiyesi yok. Artık somut adım atılması gerekiyor."

Gazetecilerin HDP Genel Merkezi ile Van'da AK Parti'ye yapılan saldırılara ilişkin soruları üzerine Baluken, demokratik siyasi çalışma yürüten bütün partilerin özgür bir şekilde çalışmasını savunduklarını söyledi.

Baluken, "Bizim seçmen kitlemiz tarafından özellikle bu dönemde hiçbir siyasi partinin çalışmasına engel olabilecek tek bir girişim de söz konusu olmayacak" ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Van'da veya başka bir yerde eğer AKP'nin çalışmalarına engellemeye yönelik bir durum ortaya çıkmışsa bunu açığa çıkarmak hükumetin görevi. Şundan eminiz o saldırıyı yapanlar bizim partililerimiz değillerdir. Partimizin böyle bir yaklaşımı böyle bir perspektifi ve bütün birimlerine bu doğrultuda vermiş olduğu bir talimatı var. Seçim dönemi boyunca çatışmanın ve gerilimin bir tarafı olmayacağız. Hiçbir siyasi partinin kendi çalışmalarını yapması önünde de bizim kitlemiz herhangi bir engel teşkil etmeyecektir. Bu kadar açık ve net ifade ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp Diyarbakır Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement