Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ortadoğu'nun refahı için Ortadoğu'daki liderlerin gitmesi gerekiyor.

16.04.2016 19:56

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ortadoğu'nun refahı için Ortadoğu'daki liderlerin gitmesi gerekiyor." dedi.

Demirtaş, Siirt'te bir düğün salonunda düzenlenen partisinin Siirt 1. Olağanüstü Kongresinde yaptığı konuşmada, İstanbul'da İslam ülkelerinin devlet başkanlarıyla toplantı yapıldığını anımsatarak, zirveye ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Tek birinin bile halkla, adaletle alakası yok." iddiasında bulunan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ortadoğu'nun refahı için Ortadoğu'daki liderlerin gitmesi gerekiyor. Bizim topraklarımız için de Ortadoğu için de Afrika için de kurtuluşun yolu bu diktatör, otoriter zevkine düşkün, İslamı, halkı ezmek için kullanan liderlerden kurtulmaktır."

Yakında dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliği teklifinin parlamentoya sunulacağını belirten Demirtaş, ak koyunla, kara koyunun belli olacağını söyledi.

Partilerinden kimlerin Cumhurbaşkanına yakın olduğunun oy verme işleminde görüleceğini ifade eden Demirtaş şöyle konuştu:

"Ben onlara, milletvekillerinin bu konudaki duyarlılıklarına güveniyorum. Bu oylama parlamentoda tarihi bir oylama olacaktır. Biz bağımsız, adil, adaletli yargıdan asla kaçmayız. Savunamayacağımız hiçbir şeyimiz yok. Ama göreceksiniz bizi yargılamaya güçleri yetmeyecek, kim kimi yargılayacak göreceğiz. Bu işi 'tere yağından kıl çeker gibi yaparız' diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık, her şeye hazırlıklıyız."

"Biz adil bir barıştan yanayız"

Demirtaş, tarihi dönemler ve tarihi süreçlerin tarihi sonuçlar gerektirdiğini belirterek, "Biz her zaman söyledik, çünkü biz hep yaradanın huzurunda şunu söyledik, biz barıştan yanayız, adil bir barıştan yanayız partimiz bundan yanadır."

Savaş politikalarına destek vermeyeceklerini aktaran Demirtaş, "Ama bugün barış politikasına dönsek, biz barışın hatırına evlatlarımızın hatırına, bu ölüp giden insanların hatırına, bu anaların hatırına, biz yine de barış sürecine gönülden destek veririz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen HDP Siirt Eş Başkanlığına Abdullah Çetin ve Mecibe İlhan getirildi.

Teröristin taziyesine katıldı

Kongrenin ardından Kurtalan ilçesine geçen Demirtaş, 2 gün önce Muş'un Hasköy ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda, etkisiz hale getirilen teröristin taziyesine katıldığı öğrenildi.

Demirtaş'ın taziyesine katıldığı terörist, sözde "Garzan Eyaleti" yönetiminde yer alan "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş, 1 milyon lira ödülle İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde yeşil kategoride yer alıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement