Hdp Genel Başkanı Tuncel Aydın'da - Son Dakika
Yerel

Hdp Genel Başkanı Tuncel Aydın'da

Hdp Genel Başkanı Tuncel Aydın\'da

"Bugün Türkiye’de demokrasi değil, kasetler konuşuluyor"

28.02.2014 18:48

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Bugün Türkiye'de demokrasi değil, kasetler konuşuluyor" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Aydın'ın Söke ilçesine giden Tuncel, partililere hitaben konuşmasında, demokrasinin yerelden geliştiğini söyledi.

1924 yılından bu yana çok kimlikli ve çok dinli toplumun yok sayıldığını öne süren Tuncel, şöyle konuştu:

"Türkiye'de sadece Türkler yok. Kürt'ü, Romanı başta olmak üzere, değişik kimliklerdeki insanlara tek tip elbise giydirdiniz. Burası Romanların ve Kürtlerin bulunduğu bir mahalle. Buraya belediye hizmetleri gelmemiş. Söke'de çeşitlilik var. Sizden gelip, oy isteyecekler. Bunlara oy vermeyin. Söke'yi birlikte yönetelim. Bugün Türkiye'de demokrasi değil, kasetler konuşuluyor. Ülkenin kaynaklarını AK Parti kullanıyor. AK Parti'den hesap soracağız. (Cemaatle olmayın) diye uyardık, 2012'ye kadar birlikte yiyorlardı, şimdi birbirlerini yiyorlar. İktidar bu haldeyse bunun sorumlusu CHP'dir. Seçimlerde AK Parti'yi paketleyip göndereceğiz."

Tuncel, daha sonra gittiği Germencik'in Ortaklar beldesindeki konuşmasında ise Türkiye'de siyasi kriz yaşandığını ileri sürerek, "Bu yerel seçimler, Türkiye'nin geleceğini belirleyecek. Silahların susması, barış olması açısından hep mücadele ettik ve ediyoruz. Ama Türk hükümeti, bugüne kadar herhangi bir adım atmadı" görüşlerini dile getirdi.

Sebahat Tuncel, ayrıca Didim ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp Genel Başkanı Tuncel Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement