HDP Hasankeyf İçin TBMM'ye Araştırma Önergesi Verdi - Son Dakika
Yerel

HDP Hasankeyf İçin TBMM'ye Araştırma Önergesi Verdi

HDP Hasankeyf İçin TBMM\'ye Araştırma Önergesi Verdi

UNESCO Dünya Mirası Listesine girmek için gereken 10 kriterden 9'una sahip olmasına rağmen başvurusu yapılamayan Hasankeyf için HDP Araştırma Önergesi verdi.

12.08.2015 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasankeyf için araştırma önergesi

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Hasankeyf için TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

UNESCO Dünya Mirası Listesine girmek için gereken 10 kriterden 9'una sahip olmasına rağmen, sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerle bir turizm merkezi olma kapasitesine sahip olan Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi için Kültür Bakanlığının başvurur yapmamasını eleştiren HDP'li Becerikli, meclise araştırma önergesi verdi.

Ilısu Barajından çok, Hasankeyf'in korunmasıyla bölgenin turizmle kalkınacağını savunan Becerikli, Bakanlığın UNESCO'ya başvuruda bulunmamasını da eleştirdi.

"KORUNMASI GEREKİRKEN SU ALTINDA BIRAKILIYOR"

HDP Milletvekili Saadet Becerikli, Hasankeyf için mücadelelerine devam edeceğini belirtti. Meclisin, bazı hususlar konusunda araştırma yapmasını isteyen Becerikli, "Hasankeyf'in korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının bölge ve ülkemiz açısından getireceği yararlara rağmen yıllardır Ilısu Barajı tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmasının ve görevi tarihi, doğal ve kültürel varlıkları korumak ve gözetmek olması gereken Kültür ve Turizm Bakanlığın böylesine bir kültürel ve doğal zenginliğin hak ettiği yeri bulması için hiçbir çaba göstermemesinin nedenlerinin belirlenmesi ve Türkiye'de henüz keşfedilmemiş veya öne çıkarılmamış tarihin kapsamlı ele alınması amacıyla bir meclis araştırması açılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP Hasankeyf İçin TBMM'ye Araştırma Önergesi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement