HDP'li Aslan "Gülen'e İlk Tepki Gösterenler FETÖ'cü Diye Fişlendi" - Son Dakika
Yerel

HDP'li Aslan "Gülen'e İlk Tepki Gösterenler FETÖ'cü Diye Fişlendi"

HDP\'li Aslan "Gülen\'e İlk Tepki Gösterenler FETÖ\'cü Diye Fişlendi"

HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mavi Marmara olayında ve Fethullah Gülen ile ilgili yaptığı açıklamada "Gülen'e İlk Tepki Gösterenler FETÖ'cü Diye Fişlendi" dedi.

22.08.2016 15:18

Milletvekili Aslan: FETÖ'yü ilk eleştirenler, FETÖ damgası yedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mavi Marmara Gemisi olayında Fethullah Gülen'e karşı yaptıkları açıklamaya rağmen bir çok öğretmenin 'FETÖ' damgası yediğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, Mavi Marmara Gemisi olayı sonrası " İsrail'den izin almaları gerekirdi" diyen Fethullah Gülen'i eleştiren arkadaşlarının şimdi FETÖ'cü diye tutuklandığını belirten HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, bir çok öğretmenin FETÖ'cü olmamasına rağmen halen cezaevinde olduğunu belirtti.

Aslan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Mavi Marmara'da hayatını kaybeden şehitlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Mavi Marmara'yla ilgili, daha doğrusu, aleyhinde o dönemde bütün dünyada bir kamuoyu baskısı oluşmuştu, İsrail aleyhinde ve o dönemde Fetullah Gülen kalkıp o kamuoyu baskısını bertaraf edecek bir açıklama yapmıştı hatırlarsınız 'İsrail devletinden izin almalıydılar' diye. 8 Haziran 2010'da benim Başkanlığımda -o zaman Mıhallemi Derneği Başkanıydım- Midyat'ta, Türkiye'de ve dünyada ilk defa Fetullah Gülen aleyhinde bir basın açıklaması yapmıştık. Öğretmen olmam hasebiyle o dönemde sürgün edilmek istendim, hakkımda soruşturmalar açıldı, hepsi medyada ve dosyamda duruyor. Basın açıklamamızda 'Hoca, bu ne loca?', 'No Emperyalizm, No Siyonizm, No Gülenizm' şeklinde dövizler de yazmıştık ve yayınlanmıştı. Ne ilginçtir ki o dönemde benimle beraber basın açıklamasında bulunan Tekin Karaçam gibi, Ahmet Demir gibi sosyolog ve öğretmen arkadaşlar şu anda bir haftadır Midyat'ta tutuklanmış durumdalar. Bu tutuklanmanın hesabını ayrıca sormak lazım. Bunlar kimin için tutuklanıyor, neden tutuklanıyor? Tabii, bunlara da dikkat çekmekle beraber ben Mavi Marmara'da hayatını kaybeden insanlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Tek tek fotoğraflarını göstermek istiyorum: Necdet Yıldırım, Cevdet Kılıçlar, Uğur Süleyman Söylemez, İbrahim Bilgen, Furkan Doğan -aynı zamanda Amerikan vatandaşıydı- Fahri Yıldız, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz ve Ali Haydar Bengi"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Aslan 'Gülen'e İlk Tepki Gösterenler FETÖ'cü Diye Fişlendi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement