Hdp'li Kaplan'dan Muhalefet Şerhi Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Kaplan'dan Muhalefet Şerhi Tepkisi

Hdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na verdikleri 108 sayfalık muhalefet şerhinde geçen 'Kürt' ve 'Kürdistan' kelimelerinin çıkarılmasının istendiğini açıkladı.

08.12.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na verdikleri 108 sayfalık muhalefet şerhinde geçen 'Kürt' ve 'Kürdistan' kelimelerinin çıkarılmasının istendiğini açıkladı. Aksi taktirde verdikleri muhalefet şerhinin basılmayacağının kendilerine bildirildiğini belirten Kaplan, "Bu çok açık bir skandal. Komisyon başkanının böyle bir yetkisi yok" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 2015 yılı bütçesinin 10 Aralık günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacağını söyledi. HDP'nin 108 sayfalık bütçe muhalefet şerhini Plan ve Bütçe Komisyonu'na zamanında verdiklerini belirten Kaplan, ancak Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı'nın kendilerine elektronik posta yoluyla gönderdiği yazıda, bazı sayfalarda 'Kürt' ve 'Kürdistan' kelimeleri geçtiği için bunların çıkarılmasının istendiğini ve ancak çıkarılması halinde muhalefet şerhlerinin basılacağının" belirtildiğini aktardı. Kaplan şöyle konuştu:

"Bu çok açık bir skandal. 'Benim istediğim gibi yaz ondan sonra basarım' demek sansürdür. Bu Anayasa'da, İçtüzük'te yok. Komisyon Başkanı'nın böyle bir yetkisi yok. Burada Anayasayı ihlal suçu var. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı sıkıyönetim savcısı mı? Yargı yerine geçip bizi mahkum mu edecek? Yargısız infaz mı yapacak?"

Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mesut Barzani ile olan fotoğraflarını göstererek, "Bu fotoğraflarda arkada inkar ettikleri Kürdistan'ın bayrağı var. Ey AKP kendine ayar ver, karar ver. Hangisi doğru?" diye sordu.

'MEZAR TAŞLARINI DA, SARAY ENTRİKALARINI DA OKUSUNLAR'

Osmanlıca dersiyle ilgili gazetecilerin sorusan Kaplan, "Kürtler ana dilde eğitim isterken 'özel okulda öğrenin' dediniz. Şimdi niye kamu okullarında Osmanlıca'yı zorunlu dil yapıyorsunuz? Biz öğrencilerin seçmeli olarak Osmanlıca'yı öğrenmelerini isteriz. Atalarının mezar taşlarını da okusunlar, saray entrikalarını da okusunlar" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Kaplan'dan Muhalefet Şerhi Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement