Hdp'li Kürkçü; 'Göz Göre Göre Gelen Savaşı Önleyememenin Üzüntüsü İçerisindeyiz' - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Kürkçü; 'Göz Göre Göre Gelen Savaşı Önleyememenin Üzüntüsü İçerisindeyiz'

Hdp\'li Kürkçü; \'Göz Göre Göre Gelen Savaşı Önleyememenin Üzüntüsü İçerisindeyiz\'

Hdp İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir'de yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimleri içini referandum benzetmesi yapıp, "1 Kasım'da Türkiye hakikatten bir seçimde olursa, Türkiye Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin başında görmek istemediğini söyleyecek.

25.09.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir'de yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimleri içini referandum benzetmesi yapıp, "1 Kasım'da Türkiye hakikatten bir seçimde olursa, Türkiye Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin başında görmek istemediğini söyleyecek. Böyle bir referanduma gidiyoruz aslında" dedi. Kürkçü son olaylara da değindi, "Göz göre göre gelen bu savaşı önleyememenin üzüntüsü içerisindeyiz" dedi.

Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir il binasına partinin il yöneticileri ve aralarında Kars eski milletvekili Mülkiye Birtane'nin de bulunduğu milletvekili adaylarıyla geldi. Buradaki bayramlaşma töreninin ardından Ertuğrul Kürkçü açıklamalarda bulundu.

Bu bayramda acı ve kederin daha çok olduğunu söyleyen Kürkçü, "Müslüman alemi çok büyük sorunlarla yaşıyor. Biz en yakınımızda iki savaşla başa çıkmak için çalışıyoruz. Kürdistan'da yeniden başlayan hava akınları, saldırılarla, karşılıklı çatışmalarla Temmuz sonundan beri yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. Kentlerin tarumar edildiği, milletvekillerinin kentlerine giremediği, halkımızın çok ağır koşullarda yaşamak zorunda bırakıldığı bir süreçten geçiyoruz. Bunun müsebbipleri gayrimeşru bir durumda Türkiye'nin başında durmaya devam ediyorlar. AKP'yi ve Erdoğan'ı kastediyorum. Bu bayramı halkımıza zehir ettiklerinin farkında olmalarına rağmen bir şey olmamış gibi davranma pişkinliğini dehşetle izliyoruz" dedi.

Suriye sorununa da değinen Ertuğrul Kürkçü, "Suriye sorununda Tayyip Erdoğan'ın baş kışkırtıcılığını yaptığı savaştan doğan muazzam kayıplar ve göç devam ediyor. Ege Denizi göçmenleri yutan bir kara deliğe döndü. Türkiye bu savaştaki payına rağmen gösterdiği pişkinlik, Suriye'deki rejim değişikliğine ortak olup olmamaktan bahsediyor" dedi.

FELAKETTEN KURTULMAK İÇİNİ ÇALIŞACAĞIZ

1 Kasım seçimlerine de değinen Ertuğrul Kürkçü, "Kurban bayramı boğucu şekilde geçiyor. Biz yaşananlara iyi yanından bakıyoruz. Bütün felaketleri defedeceğimizden kuşkumuz yok, umutluyuz. Bir Kasım'da Türkiye'nin üzerine düşen bu karanlıktan, felaketten kurtarmak için daha çok çalışacağız. Bunun İzmir'de daha büyük semeresini alacağız. Başarıyı iki katına çıkartacağız. Kamuoyu araştırmaları savaş ve çatışmalardan partimizi sorumlu tutmuyor. Halkımız, gençlerimizin hayatını kendi hayatlarımızdan önde tuttuğumuzu biliyor. Bunun karşılığını alacağımızı da biz biliyoruz. Göz göre göre gelen bu savaşı önleyememenin üzüntüsü içerisindeyiz. 1 Kasım'da Türkiye hakikaten bir seçimde olursa, Türkiye Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin başında görmek istemediğini söyleyecek. Böyle bir referanduma gidiyoruz aslında. Demokratik bir Türkiye kurmak eşit ve ortak yönetimi kurma azmiyle seçimde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bayramdaki şu kan deryasının içinde, akan kanın son bulacağı bir dönem için çabalıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Kürkçü; 'Göz Göre Göre Gelen Savaşı Önleyememenin Üzüntüsü İçerisindeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi Mix Flip Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı
    14:31 Xiaomi Mix Flip Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

    Xiaomi Mix Flip, içe doğru katlanabilen bir yapıya sahip olacak ve Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle güçlendirilecek. Cihazın çift arka kamera kurulumu ve uydu bağlantısı gibi özelliklerinin bulunması bekleniyor. Mayıs ayında tanıtılması planlanan telefonun fiyatı, Mix Fold'a göre daha uygun olacak.

  • Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü
    14:30 Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyareti sırasında vatandaşların ulaşım desteği talebini karşılıksız bırakmadı. Uzak mahallelerde oturan vatandaşlar ring seferleri ile ilçe merkezine taşınıyor.

  • Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı
    14:29 Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlere elleriyle sahur sofrası hazırladı. Üniversiteli gençler, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

  • Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor
    14:27 Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor

    Çorum Belediyesi, Meydan Sosyal Tesisinde kurulan Gri Su Tekrar Kullanım Modülü ile su tüketimini yarı yarıya azaltmayı hedefliyor. Lavabo ve banyoda kullanılan atık su, filtre ve mor ışık teknolojisiyle tuvalet temizliğinde kullanılmak üzere arıtılıyor. Deneme sürecinin başarılı olması halinde, 8 sosyal tesise daha bu sistem uygulanacak. Gri su teknolojisiyle su tasarrufu sağlanmasının yanı sıra, AR-GE çalışmalarıyla farklı alanlarda da bu teknolojinin kullanılması planlanıyor.

  • Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı
    14:25 Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi kapsamında Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri arasından geleceğin spor şampiyonları belirleniyor. Uzman antrenörler eşliğinde yapılan taramalar sonucunda başarılı olan öğrenciler, spor branşlarına yönlendirilecek. Program kapsamında 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilecek.

  • Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı
    14:25 Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı

    Yalova RoRo Limanı'nda cezaevi firarisinin 8 bin Avro karşılığında personel giriş kartını kullanıp gemiyle yurt dışına kaçmasını sağlayan ikisi işçi 4 kişi tutuklandı. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firarinin limandan çıktığını tespit etti ve yapılan araştırmada, firariyi yurt dışına çıkaran kişilerin Bingöl'den getirilen insan ticareti organizatörü F.K. ve E.T. olduğu belirlendi. Ayrıca, limanda çalışan M.A. ve R.İ. isimli işçilerin giriş kartlarını kullanarak firarinin kaçmasına yardım ettikleri ortaya çıktı. 4 zanlı, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi
    14:25 AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi

    AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirerek, reklam panoları ve duvar giydirmeleri için yapılan harcamaların kaynağını sorguladı. Aydın, Ataç'a malvarlığını açıklamasını talep etti ve belediye bütçesinin şeffaflıkla kullanılmasını istedi.

  • Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek
    14:24 Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek

    Pinokyo Müzikal Masalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte, Pinokyo'nun hayallerinin peşinde koşarken yaşadığı maceralar, sevinçler ve zorluklar seyircilerin beğenisine sunulacak. Etkinlik, dürüstlük, sadakat ve gerçek benliği bulma arayışı gibi evrensel temaları vurgulayarak izleyicilere hem eğlenceli hem düşündürücü bir deneyim yaşatacak.


Advertisement