Hdp'li Milletvekili Ahmet Yıldırım'dan Stk'lara Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Hdp'li Milletvekili Ahmet Yıldırım'dan Stk'lara Teşekkür Ziyareti

Hdp\'li Milletvekili Ahmet Yıldırım\'dan Stk\'lara Teşekkür Ziyareti

7 Haziran genel seçimlerinde HDP Muş Milletvekili seçilen Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, HDP ilçe eş başkanları ve ilçe yöneticileri ile birlikte Bulanık’ta esnaf ve STK’ları ziyaret etti.

05.07.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran genel seçimlerinde HDP Muş Milletvekili seçilen Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, HDP ilçe eş başkanları ve ilçe yöneticileri ile birlikte Bulanık'ta esnaf ve STK'ları ziyaret etti.

HDP İlçe Eş Başkanları Selvi Kaya, Deral Koca ve ilçe yöneticileri birlikte esnafa teşekkür ziyaretinde bulunan HDP Muş Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, daha sonra Esnaf Kefalet Kredi kooperatifi Başkanı Yakup Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Hanifi Koşuncu, Şoförler Odası Bahattin Taşkıran'ı ziyaret etti. Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, koalisyon hükümetinin oluşabileceğini ve bu hükümetin AK parti ve CHP arasında olmasının halkın temel beklentisi olduğunu söyledi. HDP olarak, CHP ve AK Parti koalisyonun daha olumlu olacağını ifade eden Yıldırım, "MHP ile yapılacak koalisyonda çözüm sürecine ilişkin hala net bir tavır söz konusu değil. Bu koalisyonla ilgili partimizin temel politikası aşikardır. Umarım çözüm sürecinin sekteye uğramayacağı bir politika izlenir. Eğer onlarla kurulmazsa bile, bizim ilke ve taleplerimiz doğrultusunda AK Parti ile bir koalisyon çalışması yürütebiliriz" dedi.

Türkiye'nin Suriye sınırına askeri yığınak yapmasının iç kamuoyuna dönük bir politika olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin Suriye'ye girebilecek derecede bir çılgınlığa kalkacağına inanmadığını söyledi.

STK temsilcisi Esnaf Kefalet Kredi kooperatifi Başkanı Yakup Kaya ise, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin elde etmiş olduğu başarıdan dolayı kendilerini kutlyarak, "Umarım bu başarı, ülke barışı ve huzuruna katkı sağlar. Halkımızın beklentileri bu yöndedir. Ülkenin barışa ve kardeşliğe acil ihtiyacı var. Olumsuz geçen sürecin en mağduru olan esnaf ve sanatkarlarımız da, barış ortamına acil ihtiyaç duymaktadır. Ülkedeki bu belirsizlik yüzünden ne esnafımız, ne de halkımız, yatırım yapma konusunda rahat değildir. Biran evvel bu belirsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Parti olarak, bu güne kadar göstermiş olduğunuz olgun ve olumlu politikalarınızın devamını diliyoruz. Bizlerde sivil toplum örgütleri olarak, demokratik bir Türkiye'nin inşası ve yine halkların bir arada ve barış içerisinde yaşaması adına, yürüteceğiniz tüm olumlu adımlarınızda yanınızda olduğumuzu belirtiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp'li Milletvekili Ahmet Yıldırım'dan Stk'lara Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement