Hdp'li Yıldırım'ın Aracında Yakalanan 3 Kişiden 1'i Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Yıldırım'ın Aracında Yakalanan 3 Kişiden 1'i Tutuklandı

Hdp\'li Yıldırım\'ın Aracında Yakalanan 3 Kişiden 1\'i Tutuklandı

Bitlis'te güvenlik kuvvetleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı teröristin cenazesi Muş'a getirilirken, HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın otomobilinde yakalanan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

23.06.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te güvenlik kuvvetleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı teröristin cenazesi Muş'a getirilirken, HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın otomobilinde yakalanan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

Muş Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, olay 15 Haziran günü saat 14.00 sıralarında Bingöl'den Muş'a girilirken meydana geldi. Silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı teröristin cenaze konvoyu durdurularak kontrol edilirken, iddiaya göre bir kişi belindeki silahı otomobilin arka koltuğunda oturan HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım'a verdi. Araçtaki 3 kişi gözaltına alındı. Milletvekili Yıldırım ise, üzerinde bulunan silahla birlikte aracıyla olay yerinden ayrılmasına savcının talimatıyla izin verildi. Gözaltına alınan iki kişi hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefet, güvenlik görevlilerinin çalışmasını engellemek suçlarından işlem yapıldı. Üçüncü şahıs ise silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Valilik açıklamasında olay şöyle anlatıldı:

"15/06/2016 günü saat 14.00 sıralarında ilimiz Bingöl girişinde Bitlis ili kırsalında Güvenlik kuvvetleri ile girdiği silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilerek ilimize defnedileceği bildirilen PKK/KCK terör örgütü mensubunun cenazesinin ilimize gelişi ile ilgili alınan tedbirler kapsamında; Cenaze konvoyu durdurulmuş, gerekli kontroller yapıldığı esnada Muş HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın içerisinde bulunduğu araçtaki şahıslardan birinin belindeki silahı arabanın arka koltuğunda oturan milletvekili Ahmet Yıldırım'a verdiği görülmüştür. Bunun üzerine, görevli amirlerce araçtaki şahısların kimlikleri ve silahın ruhsatı ile birlikte ibraz edilmesi istenmiştir. Ancak araçta bulunan diğer şahısların kimliklerini ibraz etmek istememesi ve zorluk çıkarması üzerine araçta bulunan 3 şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatı ile usulüne uygun şekilde gözaltına alınmıştır. Muş HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım Milletvekili dokunulmazlığı olduğu ve kendisinin aranamayacağını belirterek içerisinde bulunduğu aracın şoför mahalline geçerek aracı görevli personelin üzerine sürmek istemiştir. Bunun üzerine yol diğer araçlarla kesilmiş, Cumhuriyet Savcısından alınan talimata istinaden Milletvekilinin üzerinde bulunan silahı ile birlikte aracıyla olay yerinden ayrılmasına izin verilmiştir. Gözaltına alınan 2 şahıs hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Kamu Kurumu veya Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Engellenmesi suçlarından işlem yapılmış, üçüncü şahıs ise Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

- Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Yıldırım'ın Aracında Yakalanan 3 Kişiden 1'i Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement