HDP'nin Referandum Önerisine AK Parti'den Yanıt Geldi - Son Dakika
Güncel

HDP'nin Referandum Önerisine AK Parti'den Yanıt Geldi

Demirtaş'ın sistem değişikliği için referandum önerisine AK Parti'den ilk yanıt Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, "Olabilir ama Türkiye'nin önceliği yeni hükümetin kurulması." dedi.

18.08.2015 15:08  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'nin yönetim sistemi değişti.' sözlerini değerlendiren HDP lideri Selahattin Demirtaş'tan Ankara gündemini sallayan bir öneri geldi. Demirtaş "Çok net teklifimiz var. Partimizde netleştireceğiz. Meclis'e sunabiliriz. Olası erken seçimde seçmenin önüne referandum pusulası koyabiliriz. Başkanlık sistemini istiyor musunuz diye." dedi. Bu sözlere AK Parti kanadından yanıt geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Demirtaş'ın önerdiği gibi sistemin değiştirilmesi konusunda referanduma gidilebileceğini ama Türkiye'nin önceliğinin yeni hükümetin kurulması olduğunu söyledi.

HDP'DEN REFERANDUM TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'de rejimin değiştiği" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Demirtaş gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünkü toplantıda bir teklifi netleştireceklerini ve bu çerçevede erken seçimin yanı sıra bir de referandum yapılarak halka başkanlık sistemini isteyip istemediğinin sorulabileceğini kaydetti.

AK PARTİ'DEN İLK YORUM

Öneriye AK Parti'den ilk yorum geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin MKYK toplantısına girişte gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Demokrasi içinde yönetiliyorsak sistemin hakimi millettir. Her konuda referanduma gidilebilir ama şu anda birinci konumuz seçimdir. Temel meselemiz Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasıdır." dedi.

GÜRSEL TEKİN'İN BEDELLİ AÇIKLAMASI

CHP'li Gürsel Tekin'in "İktidar olursak bedelli askerlik yapanların askerliğini iptal edeceğiz." açıklamasını da değerlendiren Kurutulmuş, "Şimdi bakın ortada şu an bedelli askerlik tartışması yok. Geçmiş dönemlerde yapılan uygulamalar var. Ben bu soruya cevap vermek durumunda değilim. ama şu anda bedelli askerlik uygulaması, böyle bir teşebbüs olmadığını biliyoruz." dedi.

"YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞMİŞTİR" SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yönetim sistemi değişmiştir." sözleri hatırlatılan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanımız bunu nasıl kast etti, bütünü içerisinde ele almamız lazım." dedi.

HDP\'nin Referandum Önerisine AK Parti\'den Yanıt Geldi

Son Dakika Güncel HDP'nin Referandum Önerisine AK Parti'den Yanıt Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (74)

  • Imza: Muatap almayin Hdp yi demirtasi 41 35 Yanıtla
    D I L B I R İ N: onlardan başka muhalefet yapabilen partimi var . . . 27 45 : Yok ya 1 32
  • by meçhul: güzel bir fikir demirtaşı tebrik ederim böylece başkanlık sistemide olur yada olmaz bir neticeye kavuşur 22 44 Yanıtla
  • İ.GÜZEL: ALLAH BELANIZI VERSIN BAŞKAN OLMADINIZ DİYE IKTIDARI KAYBETINIZ DİYE.SAVAŞİ BAŞLATINIZ VE HDP NIN BÜTÜN OLUMLU ÖNERİLERİNİ ELINIZIN TERSİYLE ITIYORSUNUZ.ULKEYİ EKONOMİ OLARAK SIYASİ OLARAK KAOSA SÜRÜKLÜYORSÜNÜZ.BÜTÜN ÖLÜMLERDE SİZ SORUMLUSUNUZ.ALLAH SİZLEREDE EVLAT ACISINI VERSİN EVİNİZE ATEŞ DÜŞÜRSÜN. 46 18 Yanıtla
  • SURUÇLU CANO: SURUÇTAN 5BİN OY ALİYORDU 100 OY BİLE ALAMAYACAK AKP KATİLSİN..! 24 33 Yanıtla
  • Anadolu: Her sorunun çözümü Selahattin Demirtaş tır. Kürt sorununu da Orta Doğu sorununu da ancak o çözer... 40 16 Yanıtla
    Tamer: Her çözüm ün sorunu yazacaktin heralde 2 1
  • of rıze : vallahı bıllahı bu selo kadar korkak adam gormedım y alakalık yapıp aklım sıra hukumetle ısbırlıgı yapacak sıcan he he taayıp de yıcek he kekoo yemezler 18 38 Yanıtla
    Marsl: Yalaka senin gibi makarnacılara denir bir paket makarna bir oy 10 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement