Hdp Şırnak Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Hdp Şırnak Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

7 Haziran’da yapılan genel seçimlerinde HDP’den Şırnak milletvekili seçilen Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encü ve Aycan İrmez, Şırnak Adliye binasına gelerek mazbatalarını Ağır Ceza Hakimi Mehmet Demir’den aldı.

16.06.2015 16:31

7 Haziran'da yapılan genel seçimlerinde HDP'den Şırnak milletvekili seçilen Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encü ve Aycan İrmez, Şırnak Adliye binasına gelerek mazbatalarını Ağır Ceza Hakimi Mehmet Demir'den aldı.

Mazbatalarını aldıktan sonra adliye çıkışında gazetecilere konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Biz Şırnak'ta 4 milletvekili arkadaş ile birlikte mazbatalarımızı aldık. Şırnak ve Botan bölgesinde partimizi büyük bir zafer elde etti. Oyların yüzde 85'ini aldık. Bu tüm halkımızın aslında bizim siyasi görüşümüz etrafında bir araya geldiği anlamına geliyor. Bu topraklarda eşit, özgür bir yaşamın tesis edilmesi için yıllarda bir mücadele geleneğimiz vardı. Bu çizgi Ortadoğu da her gün bir başarıya imza atıyor. Dün de Suriye'deki Telabyad şehri çetelerden, dünyanın belki ve yüzyılımızın en vandal ve en soysuz örgütü İŞİD'ten temizlendi. Dileriz ki Türkiye'de büyük bir darbe alan iktidar bu ülkede kaosu derinleştirmez. Bir an önce siyasal alan açık tutulur ve bu ülke ve insanlarımızın hak etmediği günlerle karşı karşıya gelmezler. Bir koalisyonla bu ülkenin en temel sorunları demokratik yöntemlerle çözülebilir. Ama mevcut siyasal iktidarın buna çok fazla meyilli olmadığı ortadadır. Demokratik mücadelemizle siyasal iktidarı zorunluda olsa bu çizgiye çekilebileceği inancımızla tüm halkımızın bu değerli katkılarından dolayı selamlıyoruz" dedi.

Uludere sınır bölgesinde 28 Aralık 2011 tarihinde hava saldırısı sonucu kardeşini ile 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü ise, "Meclise ilk girdiğimizde partimin ilkelerini savunup ardında biliyorsunuz bende Roboski katliamından kaynaklı Roboski'nin hesabını sormaya yönelik bir çalışma yürüteceğim. Ancak sadece bunu değil Türkiye'deki bütün hukuksuzlukların hesabını da soracağım" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp Şırnak Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement