Hem Aşçı Hem Yazar - Son Dakika
Yerel

Hem Aşçı Hem Yazar

Hem Aşçı Hem Yazar

Manisa'nın Salihli ilçesinde özel bir şirkette aşçılık yapan 2 çocuk ve 2 torun sahibi Emine Uysal, 45 öyküden oluşan 166 sayfalık kitap çıkarttı.

06.07.2012 14:13

Manisa'nın Salihli ilçesinde özel bir şirkette aşçılık yapan 2 çocuk ve 2 torun sahibi Emine Uysal, 45 öyküden oluşan 166 sayfalık kitap çıkarttı.

Salihli'de özel bir şirkette aşçılık yapan ve aynı zamanda ilçede şair ve yazarların oluşturduğu Sanat Dostları Grubu'nun üyesi olan ilkokul mezunu 53 yaşındaki Emine Uysal, işverenleri İbrahim-Şevket İlhan'ın maddi desteğiyle ilk kitabı olan "Sevgiye Dair" adlı kitabını çıkardı. Emine Uysal, "Şu anda Ülker firmasında aşçılık yapıyorum. İlkokul mezunuyum ve 2 çocuğum, 2 torunum var. Yaklaşık 5 yıl önce elime geçen kitap ve dergileri okumaya başladım. Derken Salihli'deki Sanat Dostları Grubu üyeleri ile taşıtım ve gruba üye oldum. Zaman içerisinde bir öykü kitabı yazmaya karar verdim. 2 yıl önce de 'Sevgiye Dair' öykü kitabımı yazmaya başladım. Bu süreçte firmada çalışan arkadaşlarım ve patronlarım bana çok destek oldu" dedi.

Kitabının ilk imza törenini işyerinde yapan Emine Uysal'a arkadaşları da kitabını alarak destek olup, kutladılar. Bundan sonra destek bulursa basıma hazır bir romanı, şiir kitabı ve öyküleri olduğunu söyleyen Uysal, "1959 yılında Uşak ilinin Omurca köyünde doğdum. İlkokulu güç şartlarda bitirdim. Okumak için çırpınmama rağmen ailemin maddi yetersizliklerinden dolayı okuyamadım. Ancak hiçbir zaman kendimi geliştirmekten, okumaktan vazgeçmedim. Ceren Yayıncılık tarafından yayımlanan kitap 166 sayfa, 45 öyküden oluşuyor" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hem Aşçı Hem Yazar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement