Hemşire Adayları Avrupa'yı Gezdi - Son Dakika
Güncel

Hemşire Adayları Avrupa'yı Gezdi

Hemşire Adayları Avrupa\'yı Gezdi

Silvan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Almanya, İsveç ve Romanya'yı gezme imkânı buldu.

24.06.2014 16:22

Silvan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri, Leonardo Da Vinci kapsamında "Hemşirelerimizin Bulaşıcı Hastalıklar Konusunda Stajı" projesiyle 04-18 Mayıs tarihleri arasında Almanya, İsveç ve Romanya ülkelerini gezerek buradaki sağlık çalışmalarını yerinde inceleme imkânı buldular.

Almanya'ya 2 refakatçi 15 öğrenci, İsveç'e 1 refakatçi 6 öğrenci, Romanya'ya ise 2 refakatçi 15 öğrenci olarak gidilen ülkelerde birçok sağlık kurumu ziyaret edildi.

Bismil Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile ortaklaşa yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Bölüm Şefi Özbir Yörenti, "Proje kapsamında yurt dışına çıkan öğrencilerimiz, oradaki sağlık sistemini öğrenmiş, hemşirelerin çalışmalarını görmüş ve gidilen kurumlardaki hastalıkları, tedavileri, hastaya yaklaşımlarını, kullanılan cihazları araştırıp Türkiye'deki farklılıkları ayırt etmişlerdir. Ayrıca yapılan kültür gezileriyle gidilen ülkelerin özelliklerini, tarihi yerlerini görüp kültürel özellikleri hakkında bilgi sahibi olunmuştur. Bizlere her konuda destek veren Okul Müdürümüz Celal Küçükdal ve Müdür Yardımcımız Adem Gündüz Bey'e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

İlk defa yurtdışına çıkma imkânı bulan öğrenciler ise, gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu ve kendilerine hem meslek hem de kültürel anlamda çok şey kattığını belirttiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hemşire Adayları Avrupa'yı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement