Hepar Genel Başkanı Pamukoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hepar Genel Başkanı Pamukoğlu Açıklaması

"(Bedelli askerlik) Böyle bir şey olur mu? Bunu uzatmanın alemi yok, vicdansızlığın daniskası bu"

13.12.2014 17:23

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, bedelli askerlik konusuna ilişkin, "Böyle bir şey olur mu? Bunu uzatmanın alemi yok, vicdansızlığın daniskası bu" dedi.

Pamukoğlu, Şevket Dingiloğlu Parkı'nda partilileriyle bir araya gelerek, bedelli askerliği doğru bulmadığını söyledi.

Bedelli askerliğin yanlış dönemde çıkarıldığını savunan Pamukoğlu, şöyle devam etti:

"Tam bu dönemde bu olacak iş mi? Üstelik bir de siz tezkere çıkartmışsınız Suriye için. Tezkere savaş hali demek. Hem savaş hali diye tezkere çıkartıyorsun, hem toprakların paramparça egemenlik sağlayamıyorsunuz. 6-7 Ekim ne demek? Ona asayiş denmez. O bir ayaklanma provasıydı. Tam bu dönemde gelmişsiniz bedelli askerlik çıkartıyorsunuz. Parası olan, asker kaçağı olan gitmesin. Kim gitsin? Az okumuş çocuklar, fakir çocuklar gitsin. Böyle bir şey olur mu? Bunu uzatmanın alemi yok, vicdansızlığın daniskası bu."

Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırında güvenliğin olmadığını ileri süren Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK askerlik şubesi açmış asker topluyor, PKK vergi topluyor, PKK özgüvenlik kuvvetleri diye polis ve jandarma gibi örgütler kurmuş, PKK orada her şey. Sizin orada hiçbir şeyiniz yok. Bin 300 kilometre sınırınız var Suriye ve Irak'la. Güvenliğiniz yok. Kendi topraklarınızda, Fırat'ın doğusunda devletin hakimiyeti, egemenliği yok. 'Kamu düzeni' diyorlar ya sizi kandırıyorlar. Buna kamu düzeni denmez, egemenliktir. Devlet demek egemenliktir. O topraklarda egemenliğiniz yok."

Pamukoğlu, bir üniversite öğrencisinin, "Ben ilahiyat öğrencisiyim. Parti biraz muhafazakar gibi gözükse de muhafazakar olarak bu partiyi sevmeyen birisiyim. Sizin bu bölüme bakışınız, bu topluma bakışınız nedir" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Biz özgürlükten yanayız. Bizim mezheplerle ilgili, dinlerle ilgili tavrımız yok. Bizde herkes dinini, mezhebini dilediği gibi yaşar. Devlet bütün dinlere ve mezheplere eşit mesafede davranır. Bütün imkanlarını kullanır. Burada laik devlet anlayışı ve tarzı da budur. Bizim muhalif olduğumuz şey şudur, din çok özel bir kurumdur. Asla ve asla siyasi amaçlarla, çıkarlarla kullanılmaması lazım. Bizim karşı olduğumuz budur. Çünkü onu kullanarak insanların duygularını sömürüyorlar. Bu ülkede kimisi Atatürkçülük ile sömürdü kimisi dinle sömürdü kimisi milliyetçilikle sömürdü. Herkes bir şeyle sömürdü. Biz bunların üçünü de reddediyoruz."

Daha sonra parti otobüsünden partilileri selamlayan Pamukoğlu, Edirne'ye hareket etti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hepar Genel Başkanı Pamukoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cüneyt: türkiye de gerçek lider olarak bir tek osman Pamukoğlu nu görüyorum. 0 0 Yanıtla

Advertisement