Her Şey "Çocuklar Üşümesin Diye" - Son Dakika
Yerel

Her Şey "Çocuklar Üşümesin Diye"

Samsun'da aralarında bankacı, güvenlik görevlisi, ev hanımı, muhasebeci bulunan 5 arkadaşın sosyal medyada kurdukları "Çocuklar üşümesin diye" adlı grup, aralarında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının da bulunduğu ihtiyaç sahibi çok sayıda çocuğa yardım eli uzatılmasına aracı oldu.

31.12.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da aralarında bankacı, güvenlik görevlisi, ev hanımı, muhasebeci bulunan 5 arkadaşın sosyal medyada kurdukları "Çocuklar üşümesin diye" adlı grup, aralarında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının da bulunduğu ihtiyaç sahibi çok sayıda çocuğa yardım eli uzatılmasına aracı oldu.

Soma'daki faciada yaşamını yitiren madencilerin çocuklarına yardım etmek amacıyla sosyal medyada "Çocuklar üşümesin diye" adıyla kurulan grubun üyeleri, bugüne kadar 3 binin üzerinde ihtiyaç sahibi çocuğa kırtasiye ve giysi yardımı yapılmasını sağladı.

Ayrıca lösemi tedavisi gören çocuklara kök hücre ve kan bağışında bulunulmasını sağlayan grup üyeleri, okulların eksiklerinin de giderilmesini sağlıyor.

"Çocuklar üşümesin diye" grubunun yöneticisi Burcu Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada 1,5 yıl önce kurdukları grubun 56 bin takipçisi bulunduğunu, her takipçinin ihtiyaç sahiplerine destek verdiğini söyledi.

Türkiye'nin her yerinden ihtiyaç sahibi çocukların sesi olmaya çalıştıklarını anlatan Keskin, "Günümüzde herkes sosyal medyayı kullanıyor. Biz de buradan yola çıkarak Soma faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarına destek olmak amacıyla çocukluğumuzdan beri birlikte olduğumuz 5 arkadaşımızla bir araya geldik. Sosyal medyayı insanlar için daha yararlı ve farkındalık oluşturabilecek amaç için kullanmak istedik" dedi.

Grupları aracılığıyla bugüne kadar 3 binin üzerinde ihtiyaç sahibi çocuğa kırtasiye, giyecek yardımı yapıldığını, lösemi tedavisi gören çocuklara kök hücre ve kan bağışında bulunulduğuna dikkati çeken Keskin, ayrıca Türkiye'nin farklı yerlerindeki okulların bakım ve onarımını üstlendiklerini kaydetti.

Sanatçılar, sporcular, iş adamları ve siyasetçilerden oluşan çok sayıda duyarlı insanın desteğiyle yardımlarını sürdürdüklerini dile getiren Keskin, yaptıkları yardımları fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştıklarını, böylece yardımların yerine ulaştığını gösterince takipçi sayılarının ve destekçilerinin arttığını belirtti.

"Hem destek vereni hem destek alanı mutlu etmek muhteşem bir şey"

Grup üyesi Sinem Ürgün ise herkesin imkanı ölçüsünde gönüllü destekçi olduğuna işaret etti. Bir insanın başka bir insana destek vermesinin çok güzel bir duygu olduğunun altını çizen Ürgün, şunları kaydetti:

"Hem destek vereni hem destek alanı mutlu etmek muhteşem bir şey. Çünkü biz sadece aracıyız, bir yerden alıp bir yere teslim ediyoruz. Böylece iki tarafı birden iyileştiriyorsunuz. Hastanede tedavi gören ve imkanı olmayan lösemi hastası çocukların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kimisi ünlü bir sporcu ile konuşmak, ya da ünlü bir sanatçıyı görmek istiyor. İnternet üzerinden görüşmelerine katkı sağlıyoruz. İstedikleri oyuncak ya da ürünü sağlamaya çalışıyoruz. Sanatçı Fulden Uras, Yıldız Çağrı Atiksoy ile sporcular Arda Turan ve Emre Aşık, en büyük destekçimiz. Bunların dışında da çok sayıda iş adamı ve siyasetçinin desteği var. Hakkari, Van, Ardahan başta olmak üzere ülkemizin pek çok ilindeki köy okullarına bakım ve onarım desteği verdik."

Ürgün, yürütülen çalışmaların tamamen gönüllülük esasına dayandığını, gerçekten ihtiyaç sahiplerinin araştırılıp belirlendikten sonra yardımların yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Her Şey 'Çocuklar Üşümesin Diye' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement