Hitit Üniversitesine Rekor Bütçe - Son Dakika
Ekonomi

Hitit Üniversitesine Rekor Bütçe

Ulusal basında yer alan 2015 yılı Üniversite bütçe taslakları karşılaştırıldığında Hitit Üniversitesinin bir atılım içerisinde olduğu görülüyor.

14.10.2014 13:27

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın önümüzdeki üç yıla ilişkin orta vadeli program ile birlikte büyüme ve enflasyon hedeflerini açıklamasından sonra 2015 yılı bütçesinin detayları ve bu konudaki analizler ve değerlendirmeler ulusal basında yer almaya başladı.

Çorum'da 2006 yılında kurulan ve henüz 8 yıllık bir geçmişe sahip olan Hitit üniversitesinin bütçesi Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın yüksek performansı ile Çorum milletvekillerinin de etkin çalışmaları neticesinde aynı dönemde kurulan pek çok üniversiteyi bütçe ve ödenek konusunda geride bırakarak 94.5 milyon TL'ye ulaştı. Hitit Üniversitesinin rekor bütçesinde özellikle Devlet Planlama Teşkilatı kökenli Ak Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı'nın yürüttüğü lobi çalışmalarının etkili olduğu gelen bilgiler arasında. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatil döneminde Bağcı'nın ve Alkan'ın Devlet Planlama Teşkilatında ön görüşmeler yaparak kuzey kampüsteki hızlı yapılaşma takvimi ve çalışması ile birlikte güney kampüsün planlanması hakkında yaptığı çalışmalar meyvesini verdi. Hitit Üniversitesi kendi grubundaki üniversiteler ve Çorum'un komşu illerindeki üniversitelerle bütçe karşılaştırması yapıldığında genelde tamamını bütçe ve ödenek olarak geride bıraktı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Hitit Üniversitesine Rekor Bütçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement