'Hoca' da Umulanı Vermedi! - Son Dakika
Yerel

'Hoca' da Umulanı Vermedi!

\'Hoca\' da Umulanı Vermedi!

Başbakan Davutoğlu, Urfa'da belediye bütçesinden mültecilere ayrılan payın yerinin doldurulmasına ilişkin bir açıklama yapmadı.

27.11.2014 13:19  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Urfa'ya daha önce yapılan ve cumhurbaşkanı olmadan önce gelişinde Erdoğan'ın saydığı çalışmaları yeniden anlattı. Yılan hikâyesine dönen bin 700 yataklı şehir hastanesi için de Mart ayında temelinin atılacağını söyledi.

Davutoğlu, belediye bütçesinden mültecilere ayrılan payın yerinin doldurulmasına ilişkin hiçbir şey demedi. Merkezi bütçeden belediyeye 500 bin mülteci hariç, asıl nüfus olan 1 milyon 843 bin 30 kişilik pay geliyor. Oysa büyükşehir belediyesi sadece Kobani'den gelenler için iki ay içerisinde 3 milyon lira harcadı.

Akademik unvanı sebebiyle camiada "Hoca" olarak da bilinen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bundan böyle illerde yapacağı il başkanları toplantısının ilkini Şanlıurfa'da gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Hükümet ve parti yetkililerinin büyük bir bölümü dün gerçekleştirilen parti toplantısından bir gün önce adeta Şanlıurfa'ya çıkarma yaptı. Bakanlar ve parti genel başkan yardımcılarının yanı sıra bakan yardımcıları, bürokratlar ve 81 ilin il başkanları, belediye başkanları, il genel meclis başkanları kenti hem gezdi hem sorunları dinledi.

Ayrıca sorun ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı Ekonomi Zirvesi ve Mülteci Çalıştayı gibi toplantılar düzenlendi. Gazete İpekyol'un da bir gün öncesinden sivil toplum kuruluşlarının beklentisi olarak gündeme getirdiği; işsizlik, mevsimlik işçiliği, elektrik, konut, eğitim, sağlık, yolsuzluk ve en önemli birinci gündem maddesi olarak mülteci sorunu çözüm bekliyordu. Hükümet yetkililerinin yaptıkları toplantılarda 'temenni' olarak bazı çözüm önerileri gündeme gelse de, Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı konuşmalarda Şanlıurfa'nın beklentisine ilişkin hiçbir konu gündeme gelmedi.

BELEDİYELERE 'MÜLTECİ PAYI' GÜNDEMDE YOK!
Başbakan Davutoğlu, köşk seçimi için geçen 13 temmuzda Şanlıurfa'ya gelen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saydığı projelerin ötesine geçemedi.

Bin 700 yataklı şehir hastanesi, Bakan Faruk Çelik'in Şanlıurfa'da milletvekili adayı olduğu 2011'den bu yana gündeme gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da her gelişinde bahsettiği bir proje.

Başbakan Davutoğlu, bu kez mart ayında temelinin atılacağını müjdelediği hastanenin dışında başka bir müjde vermedi.

Şanlıurfa'nın en büyük beklentisi ise merkezi bütçeden payına düşen belediye gelirlerinin artmasıydı. Halkın yaptığı yardımların dışında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri de Kobani'den gelen yaklaşık 200 bin kişi için seferberlik başlattı. Belediyelere mülteciler için ayrıca bir bütçe gönderilmediği gibi 1 milyon 843 bin 30 kişi için gelen belediye gelirinden mültecilere iki ay içerisinde ayrılan pay yaklaşık 3 milyon. İlçe belediyelerinin mülteciler için yaptıkları harcamaların ne kadar olduğu henüz bilinmiyor. Ayrıca iki aydan bu yana Kobani'den gelen 200 bin mültecinin dışında Şanlıurfa'da yaklaşık olarak 300 bin Suriyeli de bulunuyor. 150 bin kadar Suriyeli çadır kentlerde yaşarken diğer 150 bin Suriyeli dört yıldan bu yana yerleştiği kentte belediye hizmetlerinden yararlanıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Hoca' da Umulanı Vermedi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement