Hocalı Katliamının 23. Yılı - Son Dakika
Yerel

Hocalı Katliamının 23. Yılı

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 23 yıl önce öldürülen 613 kişi, Kars'ta anıldı.

25.02.2015 17:24

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 23 yıl önce öldürülen 613 kişi, Kars'ta anıldı.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu'nun düzenlediği programa, Vali Vekili Musa Evin, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve ardından her iki ülkenin milli marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, 1992'de 25 Şubatı 26 Şubat'a bağlayan gecede, Hocalı şehrinin yerle bir edildiğini ve 613 sivil vatandaşın bir gece de katledildiğini anımsattı.

Saldırıda bin 275 kişinin rehin alındığını söyleyen Süleymanlı, bunlardan 150'sinin akıbetinin bilinmediğini, katledilenlerin 156'sının kadın, 63'ünün çocuk, 70'inin yaşlı olduğunu kaydetti.

"Ermeniler'deki Türk düşmanlığı nedir?" diye soran Süleymanlı, şöyle devam etti:

"Biz Azerbaycanlı diyoruz. Onlar bize Türk diyor. Bunlarda bir Türk düşmanlığı var. Ama biz inanıyoruz bugün Azerbaycan Cumhuriyeti çok gelişmiştir. Yani 90'lı yıllarda olan Azerbaycan Cumhuriyeti değildir. Ordumuzda çok güçlendi. Ordumuza ayrılan bütçe toplam Ermenistan bütçesinden yüzde 50 fazladır. Azerbaycan silahlı kuvvetleri çok güçlendi. Ermeniler bunu hissediyorlar ve korkmaya başladılar. Bir gün gelecek biz o topraklara ya barış ya da savaş yoluyla geri döneceğiz ve o topraklarda yaşayacağız. Bizim Cumhurbaşkanımız sayın İlham Aliyev de konuşmalarında her zaman söyler ki, 'Biz bunu unutmadık. Savaş daha bitmedi.' Ermeniler çok düşünmesinler savaşı kazanmışız."

Ardından Hocalı'da şehit edilenler için dualar okunan program, sinevizyon gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hocalı Katliamının 23. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement