Hollanda'da Terörle Mücadele - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da Terörle Mücadele

LAHEY (AA)– Hollanda'da, terör örgütü DAEŞ'e katılma hazırlığında olduğu ileri sürülen kişiye 1,5 yıl hapis cezası verildi.

26.05.2016 18:32

LAHEY (AA)– Hollanda'da, terör örgütü DAEŞ'e katılma hazırlığında olduğu ileri sürülen kişiye 1,5 yıl hapis cezası verildi.

Haarlem'de görülen davada, 22 yaşındaki zanlının, iki kez DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye gitmeye çalıştığı belirtilerek, bu sebeple 6 ayı şartlı ertelenmek üzere 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılması kararlaştırıldı.

Suriye'ye gitmeye çalışan üniversite öğrencisi zanlının bir kez Türkiye'de, bir kez de Bulgaristan sınırında yakalanarak Hollanda'ya gönderildiği belirtildi.

İddiaları reddeden sanık, Suriye'ye dini eğitim almak amacıyla gitmeyi istediğini dile getirdi.

Savcılık terör örgütüne katılmaya çalıştığı suçlamasıyla yargılanan zanlı hakkında 3 yıl hapis talebinde bulunmuştu.

Ortadoğu'ya savaşmak amacıyla gitmek isteyenlerin engellenmesi için yoğun çaba sarf edilen Hollanda'da, şimdiye kadar çok sayıda kişi gözaltına alındı, çok sayıda kişinin de pasaportları iptal edildi.

Gözaltına alınanlar mahkeme kararı açıklanana kadar Vught cezaevinde oluşturulan özel bölümde tutuluyor. Bu kapsamda en son şubat ayında 4 kişi benzer suçlamalarla hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'da Terörle Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement