Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Gaziantep'te

" Gazeteci Geerdink'in Diyarbakır'da gözatına alınması) Hollandalı gazetecinin serbest kalmasından büyük mutluluk duyuyorum" "(Türkiye'ye sığınan Suriyeliler) Türkiye, mülteciler konusunda çok fazla yükü üstleniyor"

07.01.2015 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, gazeteci Frederike Geerdink'in terör örgütü PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmasına ilişkin, "Hollandalı gazetecinin serbest kalmasından büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Koenders ve beraberindeki heyet, Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kenti ziyaret etti. Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları'ndan kamplardaki çalışmalarla ilgili bilgi alan Koenders, Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan meslek kurslarını inceledi, buradaki kursiyerlerle sohbet etti.

Suriyeli kadınların el emeği ürünlerinden satın alan Koenders daha sonra kamptaki okulda eğitim gören öğrencilerle görüştü. Ardından çadır kente geçen Koenders, Suriyeli bir aileyi barındığı çadırda ziyaret etti. Suriyeli aile Koenders'e mırra (acı kahve) ikram etti.

Koenders, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilere yönelik hizmetlerden dolayı Türk devleti ve halkına teşekkür etti.

Sığınmacılara sunulan hizmetlerden çok etkilendiğini vurgulayan Koenders, şöyle konuştu:

"Buradaki insanlara verilen imkan ve özellikle çocukların geleceğiyle ilgili yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu ve burada yapılan işleri de dünyaya göstermenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hollanda olarak Suriyelilere hem maddi hem de manevi olarak destek veriyoruz. Türkiye, mülteciler konusunda çok fazla yükü üstleniyor. Suriyelilere ev sahipliği yapan başta Türkiye olmak üzere Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerin yüklerini hafifletmek için dayanışma içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca dünyadaki herkesi bu konuda destek olmaya çağırıyorum."

Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in, terör örgütü PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmasına ilişkin soru üzerine Koenders, gazeteciyle ilgili endişelerini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ilettiğini ifade etti.

Basın özgürlüğü için herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini vurgulayan Koenders, "Hollandalı gazetecinin serbest kalmasından büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders, Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement