Hollandalı Bakan, Çavuşoğlu'nun Sert Sözleri Karşısında Şekilden Şekile Girdi - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Bakan, Çavuşoğlu'nun Sert Sözleri Karşısında Şekilden Şekile Girdi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışırken bu Türkiye'nin iç siyasetine karışmak olmuyor mu?" sözleri Hollandalı Bakan'ı zora soktu.

29.08.2016 12:27  Güncelleme: 14:29

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ortak basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında Hollanda'nın içişlerine karışıldığı iddiasına sert yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışırken bu Türkiye'nin iç siyasetine karışmak olmuyor mu? Ancak Avrupa'daki Türklerle ilgili bir görüş bildirdiğinde iç siyasete karışmak oluyor. Böyle saçma anlayış olamaz, bu çifte standarttır" dedi. Çavuşoğlu konuşurken Hollandalı Bakan'ın şekilden şekile girdiği görüldü.

Hollanda'da yaşayan Türklerin durumuyla ilgili Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"BÖYLE SAÇMA BİR ANLAYIŞ OLAMAZ"

"Bizim Hollanda iç siyasetine müdahale etmemiz söz konusu değildir. Doğru da değildir zaten. Bu tür haksız ithamları da reddediyoruz biz. Fakat Türkiye'de olanlardan Hollanda'da yaşayan Türklerin etkilenmesi ve buna reaksiyon göstermesi oraya bir müdahale değildir. Bu da doğaldır. Bunu engelleyemezsiniz. Hukuk dışına çıkarsa ayrı bir şey. Hukuk dışına kimse çıkmamalı. Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'de yaşananlarla ilgili Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışırken, hukuk dersi vermeye çalışırken bu Türkiye'nin iç siyasetine karışmak olmuyor ama Avrupa'da yaşayan Türklerle ilgili biz düşüncemizi açıkladığımız zaman o zaman o ülkenin iç siyasetine müdahale oluyor. Böyle saçma bir anlayış olmaz. Bu çifte standarttır. O nedenle en iyi yöntem her zaman Türkiye ve Hollanda olarak ya da Türklerin yaşadığı ülkeler olarak aramızdaki diyalog ve işbirliğidir. Yaşanan sorunları bu şekilde daha kolay aşabiliriz."

HOLLANDALI BAKAN: BU TÜR HİSSİYATLAR HOLLANDA TOPLUMUNA TAŞINMAMALI

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders ise Hollanda'da yaşayan Türklerle ilgili bir soru üzerine, "Hollanda'da yaşayan Türkler ne olup bittiğiyle ilgili olarak Türkiye'de birtakım hissiyatlara, duygulara sahip. Bunlar çok hassas konular. Bir takım hassasiyetleri de var. Bunların farkına varmak çok önemli diye düşünüyorum. Ama hiçbir şekilde bu tür hissiyatların da Hollanda toplumuna tamamen taşınmaması gerektiğini de söylemem gerekiyor. Bu tür hissiyatların taşınmaması gerekiyor Hollanda'da ki topluma. Herhangi bir şekilde karışma yok olmamalıda. Sadece barışçıl bir şekilde bu hissiyatların farkında olmalıyız. Bunların olduğunu kabul etmeliyiz" şeklinde konuştu.


Hollandalı Bakan, Çavuşoğlu\'nun Sert Sözleri Karşısında Şekilden Şekile Girdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hollandalı Bakan, Çavuşoğlu'nun Sert Sözleri Karşısında Şekilden Şekile Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement