Hüseyin Çelik Büyük Başın Büyük Derdi Olur - Son Dakika
Güncel

Hüseyin Çelik Büyük Başın Büyük Derdi Olur

Hüseyin Çelik Büyük Başın Büyük Derdi Olur

Sözde ERMENİ SOYKIRIMI HER YIL SENATOYA GELİR Şahin'in makamında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Hüseyin Çelik, Amerika Senatosu'nda gündeme gelen Ermeni soykırımı iddialarının her yıl tekrarlandığını hatırlattı.

11.04.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sözde ERMENİ SOYKIRIMI HER YIL SENATOYA GELİR

Şahin'in makamında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Hüseyin Çelik, Amerika Senatosu'nda gündeme gelen Ermeni soykırımı iddialarının her yıl tekrarlandığını hatırlattı. Her yıl nisan ayında Ermeni soykırımı ile ilgili iddialara ilişkin dünyada faaliyetlerin arttığını vurgulayan Çelik şöyle konuştu 1915 olayları ile ilgili olarak sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bütün dünyada faaliyetlerin artacağını biliyoruz. Bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok, her yıl aşağı yukarı bu gündeme gelir ve bu süreçte artacaktır. Bu iddia Amerikan Senatosu'na da her yıl gelir, dışişleri komisyonundan geçer. Bugüne kadar bu defalarca olmuş bir şeydir. Onlar onu yaparsa, biz de üzerimize düşeni yaparız. Bunun altını çizmek lazım, ayrıca Ermeni meselesi ihtisas alanım, bu yönde kitaplarım var. 1915 yılı 24 Nisan'ında Türkiye'de olup bitenleri en iyi bilenlerden birisiyim. TÜRKİYE GÜVENLİ LİMANDIR

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife indirmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Hüseyin Çelik, seçimin sona ermesiyle ekonomide hareketliliğin başladığını ifade etti. Karamsar olunmaması gerektiğini ve Türkiye'nin güvenli liman olduğunu söyleyen Çelik şöyle konuştu Bu derecelendirme kuruluşları zaman zaman kredi notumuzu düşürür, arttırır veya aynı seviyede tutarlar. Temel paradigmalara henüz bakamadım, bu konuda ekonomiden sorumlu bakanlar değerlendirme yaparlar. Ama Türkiye, Allah'a hamdolsun yoluna devam ediyor. Özellikle seçimlerden sonra piyasada ciddi bir rahatlama meydana geldi. Döviz düşmeye, borsa yükselmeye başladı. Eskiden seçimlere bağlı olarak piyasada bir durağanlık yaşanırdı. Bu seçimler öncesinde ve sonrasında bu da yaşanmadı. Türkiye ekonomisi sağlam temellere dayanıyor. Kimse karamsar olmasın, karamsar tablolar çizmek için de kimse özel bir gayret göstermesin. Hayat düz çizgiden değil iniş, çıkışı var, deresi, düzü, tepesi var. Biz milli iradenin sağlam durmasıyla bunların hepsini aştık ve aşacağız.

BÜYÜK BAŞIN BÜYÜK DERDİ OLUR

Bakan Çelik, Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı da kınayarak açıklamasını şöyle sürdürdü Mogadişo'daki saldırı lanetlenmesi gereken bir saldırı. Netice itibariyle, siz etliye sütlüye karışmazsanız kimse sizle uğraşmaz. Büyük başın derdi büyük olur. Türkiye etkin ve aktif bir dış politika izliyor. Somali dünya tarafından unutulmuştu. Dünyanın gündemine Somali'de yaşanan insanlık faciasını taşıyan Sayın Başbakanımız ve AK Parti'dir. Orada da Türkiye'yi istemeyenler var, bazı terör grupları var. Daha önce de bu yapıldı, ama bunlar bizi yıldıramaz ve yıldırmamalıdır.

Fatma Şahin ise ziyaretinden ötürü Çelik'e teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hüseyin Çelik Büyük Başın Büyük Derdi Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement