İçdaş Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

İçdaş Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hizmete Girdi

Biga ilçesinde faaliyet gösteren İÇDAŞ firması tarafından kalifiye insan gücü yetişmesi amacıyla yapılan İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hizmete girdi.

22.10.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga ilçesinde faaliyet gösteren İÇDAŞ firması tarafından kalifiye insan gücü yetişmesi amacıyla yapılan İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hizmete girdi.

Vali Hamza Erkal, yaklaşık bin metrekare arsada 5 katlı inşa edilen 14 derslik, 9 atölye, 4 laboratuvar, toplantı salonu, idari odalar, kantin ve kütüphanenin bulunduğu 500 öğrencinin eğitim göreceği okulun açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin de endüstri meslek lisesi mezunu olduğunu söyledi.

Biga'nın Çanakkale'nen en gelişmiş ilçeleri arasında yer aldığını aktaran Erkal, "Ara eleman olarak en çok ihtiyaç duyulacak ilçelerden biri. Bu ihtiyacı karşılayacak çok güzel bir meslek lisesi. Buradan yetişecek olan öğrenciler edindikleri mesleklerle bu güzel kuruluşlarda istihdam edilecek. Memleketlerinde hem ekmek kazanacaklar hem de hizmet edecekler" dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise İÇDAŞ firmasıyla gurur duyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu yatırımlarla gurur duyarken, İÇDAŞ'ın yönetimiyle, çevresiyle, vergisiyle de gurur duyuyoruz. O duyduğumuz gurur, anlattığım 4-5 ilçe değil, Çanakkale'nin tüm ilçelerine yatırım yapmayı sağlar diye düşünüyorum. O yüzden İÇDAŞ'ın şimdiye kadar yaptıkları başımızın tacı, ancak bundan sonra da bölgemize, milletimize, devletimize çok büyük katkılar sağlayacağından eminim."

İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin de mesleki eğitime büyük önem verdiklerini, ülke kalkınmasında mesleki ve teknik okulların ve buradan mezun olan öğrencilerin kıymetini bildiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan okul gezildi.

Törene, Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı İsmail Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İçdaş Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement