İftar Sofraları Tavşanlı ve Arapçeşme'de Kuruldu - Son Dakika
Yerel

İftar Sofraları Tavşanlı ve Arapçeşme'de Kuruldu

İftar Sofraları Tavşanlı ve Arapçeşme\'de Kuruldu

Gebze Belediyesi’nin iftar sofrası Tavşanlı ve Arapçeşme mahallelerinde kuruldu.

21.07.2014 15:15

Gebze Belediyesi'nin iftar sofrası Tavşanlı ve Arapçeşme mahallelerinde kuruldu. Aileleriyle ve komşularıyla birlikte oruçlarını açan mahalle sakinlerini kent protokolü de yalnız bırakmadı.

Gebze Belediyesi'nin mahalle iftarları devam ediyor. Gebze Belediyesi tarafından her mahallede kurulan, mahalle sakinlerinin aileleriyle birlikte konu komşu aynı sofra etrafında oruçlarını açıyor. Gebze'de 'Ramazan paylaşmaktır' sloganıyla başlatılan Gebze Belediyesi iftar sofrası Tavşanlı ve Arapçeşme'de kuruldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde düzenlenen programların ilki Tavşanlı'da gerçekleştirildi. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen Tavşanlı'da kurulan bereket sofrasında buluşan vatandaşlar oruçlarını aileleri ve komşularıyla birlikte açtı. İftar öncesi protokolün adeta çıkarma yaptığı Tavşanlı'da yapımı tamamlanan camiinin açılışı gerçekleştirildi.

Meydan düzenlemesini de içeren Tavşanlı Camii'nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. Dualarla ve hayırlı olsun temennileriyle yapılan Tavşanlı Camii açılışının ardından Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluşan mahalle sakinleri, birlikte oruç açtı.

Gebze Belediyesi'nin iftar sofrasının kurulduğu bir diğer mahalle ise Arapçeşme oldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinlerini buluşturan iftar yemeğine katılım hayli yüksekti. Mahalle sakinlerinin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Köşker, Filistin'de yaşanan insanlık dramını telin etti. Başkan Köşker, "Kur'an ayı Ramazan aynı zamanda birlik, beraberlik ve paylaşma ayı. Ramazan'ın bu güzelliklerini yaşatma gayesiyle, bereketi paylaşmak adına mahallelerimizde aynı sofra etrafında buluşuyoruz. Rabbim dualarımızı kabul eylesin inşallah. Ramazanınız hayırlara vesile olsun" dedi.

Okunan ezanın ardından oruçlarını aileleriyle birlikte açan Arapçeşme sakinleri ve çocuklar, gezici TIR'da sahne alan Hacivat ile Karagöz'ü ilgiyle izledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İftar Sofraları Tavşanlı ve Arapçeşme'de Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement