İHD Malatya Şubesi'den Açıklama - Son Dakika
Yerel

İHD Malatya Şubesi'den Açıklama

İHD Malatya Şubesi\'den Açıklama

İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, “Tarih bize, hiçbir sorunun şiddet ve savaşla çözülmediğini ve çözülemeyeceğini sayısız örneklerle göstermiştir” dedi.

04.08.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, "Tarih bize, hiçbir sorunun şiddet ve savaşla çözülmediğini ve çözülemeyeceğini sayısız örneklerle göstermiştir" dedi.

İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi, yaptığı basın açıklaması ile son günlerde tırmanan çatışma ortamının bir an önce durdurulmasının gerektiğini açıklayarak en kısa zamanda müzakerelerin yeniden başlatılması çağrısı yaptı. İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, insan hakları savunucuları olarak herkesi vicdani sağduyuya davet ettiklerini belirterek Türkiye'nin çatışma ortamından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Şiddetin 7 Haziran genel seçimleri öncesinde başladığını ve sonrasında da devam ettiğini öne süren Akbudak, "Gerilim ve şiddet ortamı ülkemizi hızla bir felakete doğru sürüklemektedir. Savaş, şiddet, kan, kin, intikam söylemlerinin öne çıktığı buna karşı sağduyu, vicdan ve toplumsal aklın her geçen gün zayıflayarak akamete uğradığı, ayrımsız bir biçimde gerçekleşen ölüm ve cenazeler üzerinden, ağıtların yükseldiği anne, baba, eş, ve çocukların göz yaşı döktüğü bu savaş ve şiddet ortamının bir an önce son bulmasını, karşılıklı şiddet ve nefret söyleminden derhal vazgeçilmesini istiyoruz" dedi.

Çözüm sürecinin de haklı haksız kavgası yapılmasının zamanı olmadığını belirten Akbudak, "Çünkü her geçen gün daha fazla kan ve gözyaşı akmakta, gencecik insanlar askerler, polisler, siviller, öğrenciler, kadınlar, erkekler, yaşlılar toprağa düşmekte ülkemiz hızla bir iç savaş girdabına sürüklenmektedir. İç savaşın ve dehşet verici sonucunun ne olduğunu yakın komşularımıza; Irak, Suriye, Mısır, Libya' ya tanıklık ederek yaşıyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İHD Malatya Şubesi'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement