Ikby'li Parlamenterler, Suruç'ta - Son Dakika
Yerel

Ikby'li Parlamenterler, Suruç'ta

IKBY Parlamentosu'ndan bir grup parlamenter, çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtlerle görüşmek üzere Suruç ilçesine geldi.

08.10.2014 20:10

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)  Parlamentosu'ndan bir grup parlamenter, Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtlerle görüşmek üzere Suruç ilçesine geldi.

Amina Zikri, Said Masifi, Aydın Maruf, Mahmud Omer, Abdurrahman Faris Ebu Karvan, Ebubekir Heledni, Soran Emer, Yervand Nisan, Şivan Kaledzey, Baper Kamla Sluman'dan oluşan heyet, önce Kobani Meclisi üyeleriyle görüştü.

Daha sonra Suruç ilçesindeki geçici sığınma merkezinde incelemelerde bulunan heyete Türkiye'den görevliler de eşlik etti.

Abdurrahman Faris Ebu Karvan, temasların ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 kişilik parlamenter grupla sığınmacıların durumunu yerinde görmek amacıyla Şanlıurfa'ya geldiklerini ifade etti.

Durum tespiti yapmak için kampı da ziyaret ettiklerini belirten Karvan, "Halkımızla bütünleşmek ve onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla ziyarete geldik. Diplomatik ve siyasi yollarla neler yapabiliriz, onlara ne gibi yardımlarda bulunabiliriz diye görmek istedik" dedi.

Baper Kamla Sluman ise Kobani'de yaşanan dramı dünya gündemine taşımak istediklerini dile getirerek "Hem Türkiye'den hem de diğer devletlerden bu trajedinin son bulması yardım talebinde bulunacağız" diye konuştu.

-Sınırı geçmek istediler

Mürşitpınar Sınır Kapısı'na kadar giderek sınırı geçmek isteyen parlamenterlere güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

Daha sonra Devşan köyüne giden heyet adına açıklama yapan Yek-gurti İslam Partisi'nden Ebubekir Heledni de Kobani'de halkın özgürlük ve haklarını elde etmek için savaştığını ifade ederek "Biz haklarımıza kavuşacağız. IŞİD'e karşı savaşan halkımızın silahları az ve eski ama buna rağmen irademiz ve inancımız yüksek" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ise Kürtlerin çizdiği bu birliktelik tablosunu tüm dünyanın görmesi gerektiğini belirterek, "Bu birliktelik bizim yüzyıllık rüyamızdı. Bu rüya Kobani direnişiyle gerçekleşti. Et ve tırnağı, ana ile kızı, baba ile oğulu, amca oğlu ile amca kızını birbirinden koparmak isteyenlerin bu hesapları boşa çıktı" diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ikby'li Parlamenterler, Suruç'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement