Kürt Petrol İhracatı, PKK'dan Dolayı Kesintiye Uğruyor - Son Dakika
Ekonomi

Kürt Petrol İhracatı, PKK'dan Dolayı Kesintiye Uğruyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar ve Petrol Bakanlığı, Şubat ayında yaklaşık 10 milyon petrol varilinin ihraç edildiğini ancak PKK'nın bunu engellediğini açıkladı.

07.03.2016 12:20  Güncelleme: 13:40

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar ve Petrol Bakanlığı, Şubat ayında yaklaşık 10 milyon petrol varilinin ihraç edildiğini ancak Türkiye'de petrol boru hattına yapılan sabotajdan dolayı sevkıyatın yapılamadığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yayımlanan aylık petrol ihracat raporunda, Şubat ayı içerisinde günlük 350 bin varile tekabül eden yaklaşık 10 milyon ham petrol varilin boru hatlarıyla Türkiye üzerinden Ceyhan limanına ihraç edildiği belirtildi.

SEVKİYAT KESİNTİYE UĞRADI

IKBY'nin elinde olmayan ve Türkiye'nin toprakları içerisinde meydana gelen olaylardan dolayı ihracatın durduğuna yer verilen açıklamada, "Şubat ayı içerisinde 13 gün boyunca petrol sevkıyatı yapılamadı. Söz konusu sevkıyat kesintisi devam ediyor." denildi.

Kürt bölgesinin Şubat ayı içerisinde ihraç edilen petrolün satışından yaklaşık 300 milyon dolar gelir elde edildiği kaydedilen açıklamada, 70 milyon doların bölgede petrol çıkaran şirketlere ödendiği aktarıldı.

PKK SABOTAJ DÜZENLEMİŞTİ

Terör örgütü PKK, 18 Şubat tarihinde Şanlıurfa il sınırında Kerkük- Yumurtalık boru hattına sabotaj düzenlemişti. IKBY'deki siyasi yetkililer, söz konusu saldırının henüz olgunlaşmamış bölge ekonomisi ile Türkiye'nin hedef alındığını belirtmişti.

Kürt Petrol İhracatı, PKK\'dan Dolayı Kesintiye Uğruyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kürt Petrol İhracatı, PKK'dan Dolayı Kesintiye Uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ali: ulan akıl var mantık var insan bindiği dalı kırarmı? kürdü kürde düşürmek için yapılan provakasyon? zaten pkk günah keçisi olmuş. . batıda trafik kazası olsa utanmasalar pkk yaptı diyecekler 19 27 Yanıtla
  • eski hdpli: Barzani kürtlerin gerçek lideri selo opa yalan geçmişi katliamlarla dolu barzaniyle Türkiyenin hiç bi sorunu yok 15 14 Yanıtla
  • Tuncelili: ve kurd iç savaşı başlar... 4 18 Yanıtla
  • vurdum: Kekolar anlaşamadı rantdan dolayı 7 5 Yanıtla
  • ....: Kim patlattı ulan Borazan abinin borusunu? 6 5 Yanıtla
  • ANadolu: Rusya ve ABD hariç kime faydaları var ki ? 8 1 Yanıtla
  • İdam: Pkk artık yaptığı ve yaptırdığı eylemleri sahiplenmiyor çünkü bu ortamda biliyor ki yaptığı her eylemin sonucu kestirilemiyor bunun için baktı ki sonu kötü hemen tc yaptı mit yaptı pkk dan bağımsız gençler yaptı diye gecistiriyor da yemezler 30 senedir artık baya deneyimimiz var kimin ne yaptığını cozebiliyoruz 7 0 Yanıtla
  • türkiye : yinede BEYLER barzaniyi kürt gruplar içinde TÜRKİYE ye en yakın grup olarak görüyorum..tabii oda ilerde yamuk yapmazsa.KÖTÜNÜN iyisi yani 1 5 Yanıtla
  • j: turklere gonderecegkne petrolu yahudilara versin daha iyi 0 5 Yanıtla
  • 15 yıl sonra : kürt siyasetine destek verenlere sözüm sizinkilerin amacı siz değil 1 1 Yanıtla

Advertisement