İmam Hatiplilerden Mısır Protestosu - Son Dakika
Güncel

İmam Hatiplilerden Mısır Protestosu

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER ), Mısır'da idama mahkum edilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için Türkiye'deki mezun dernekleri ile eş zamanlı bir eylem gerçekleştirdi.

10.07.2015 17:10

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER ), Mısır'da idama mahkum edilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için Türkiye'deki mezun dernekleri ile eş zamanlı bir eylem gerçekleştirdi.

Sirkeci'deki PTT Merkezi'nde yapılan eylemde ÖNDER üyeleri, idam kararlarını kınadı.

Ellerinde rabia bayrakları ve Mursi posterleri taşıyan gruptakiler, "Bir Firavun varsa binlerce Musa var", "Mısır dik dur eğilme, imam hatipliler seninle", "Kardeşlik bedel ister", "Seninleyiz Mursi" yazılı pankartlar açtı.

Grup adına postanenin önünde açıklama yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde Mısır'daki zulme karşı eylem gerçekleştirdiklerini söyledi.

İmam hatipliler olarak dünyanın dört bir yanındaki olaylara tepkisiz kalmayacaklarını ifade eden Bekiroğlu, şöyle konuştu:

"Mazlumun ve haklının yanında yer alıyoruz. İmam hatipliler, Mısırlı kardeşlerinin yanındalar. Sadece Mısır'ın değil Doğu Türkistan, Arakan ve Suriye'nin, yeryüzünde zulme uğramış olan herkesin yanında yer alırlar. Mısır'daki haksız idamları protesto etmek için bugün burada bulunuyoruz. Mısır makamlarına mektuplar gönderiyoruz. Bununla şu mesajı veriyoruz. 'Mısır, tarihi olan bir ülke. Bu yaptığınız yanlıştır. Bu yanlışın, hatanın düzeltilmesi gerekiyor. Yanlıştan dönülmesi mesajını veriyoruz. Mısır'da yaşanan idam kararlarının da küresel bir kuşatmanın yansıması olduğunu düşünüyoruz. Mısır'da yaşanan zulüm üzerinden bütün dünyaya mesaj veriyoruz. Biz, zalimlere karşıyız ve mazlumlardan yanayız."

Basın açıklamasının ardından grup, Mısır'daki Cumhurbaşkanlık Sarayı'na, Adalet Bakanlığı'na ve El Ezher Üniversitesi'ne, Mursi ile arkadaşlarının uğradığı haksızlıkları, idamların uygulanmasıyla Mısır'da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlayacağı uyarısını dile getiren bir mektup gönderdi.

Mektup

Mektupta, "Bizler, Türkiye Müslümanları için çok önemli bir ilim ve irfan ocağı olan İmam Hatip okullarının mezunları ve mensupları olarak Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karşısında büyük bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Bu kararların hukuksuz olduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sizin, El Ezher gibi kadim bir ilim merkezine ev sahipliği yapan, hala fikir dünyamızı besleyen büyük mütefekkirler yetiştirmiş Mısır'ın idarecisi olarak, bir zamanlar ülkenizde misafir ettiğiniz Mustafa Sabri Efendilerin, Mehmet Akiflerin mirasçısı biz ilim yolcularının sözlerini dikkate alacağınızı ümit ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Bildirmek isteriz ki Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulüm, Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılanmakta, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır" denilen mektupta, şunlar kaydedildi:

"Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Onlar hakkında verilecek adaletsiz bir karar, her birimizin yüreğinde hak ettiği yankıyı bulacak ve asla unutulmayacaktır. Ayrıca görmelisiniz ki verilen idam kararlarının uygulanması Mısır'da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlamasına sebep olacağı gibi, nesiller boyu etkisini sürdürecek düşmanlıkların tohumunu atacaktır. Halkınızın ve bütün Müslümanların beklentisi, Mursi ve diğer İhvan-ı Müslimin mensupları hakkındaki idam kararının kaldırılmasını ve onlara özgürlüklerinin iade edilmesini sağlamanızdır. Bizler, verilecek kararda, Mısır'ın kaderiyle oynayan yabancı güçlerin değil, Mısır halkının öz iradesinin belirleyici olmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmam Hatiplilerden Mısır Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cemalettin günay: paylaşımve video niçinyoktur. 0 0 Yanıtla

Advertisement