İmeciklilerden Muhteşem Şenlik - Son Dakika
Yerel

İmeciklilerden Muhteşem Şenlik

İmeciklilerden Muhteşem Şenlik

Antalya’nın Korkuteli’ne bağlı İmecik Mahallesi Beydağları'nda düzenlenen 11. Beydağları İmecik Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

22.06.2014 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli'ne bağlı İmecik Mahallesi Beydağları'nda düzenlenen 11. Beydağları İmecik Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte Koçyiğit turizmin sahibi Hamdi Sarıca 45 bin TL' ye ikinci kez şenlik ağası oldu. Şenlikler öncesinde şenlik ağası Hamdi Sarıca, alana deve üzerinde gelerek halkı selamladı.

11. Geleneksel Beydağları İmecik Yayla Şenlikleri'ne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü, Korkuteli Belediye Başkanvekili Süleyman Uğurlu, Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, çevre Mahalle muhtarları, dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliklere katılan vatandaşlara ekmek arası kavurma, ayran ikram edildi. Şenliklerde Antalya halk oyunları, yöresel eğlence ve oyunlar, Çin sirki grubu gösterileri yapıldı. Türk Halk Müziği sanatçıları Ahmet Serttaş ve Tuğba Karakuş da konser verdi.

Şenlikte bir konuşma yapan İmecikliler Sosyal-Kültürel, Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Küçükdurak, "Dernekler siz değerli üyelerimizin sağladığı maddi desteklerle ayakta durmaktadır. Bu yıl elde edilecek gelirler ile İmecik mahallesi mezarlık ihata duvarı için kullanılacak. İmecikliler olarak iyi çalışmamız lazım, bir olmamız lazım, güçlü olmamız lazım, bugünkü çabayı, bu tür organizasyonları en azından suda bir damla olarak ta olsa bu birliğimizi millet olarak birliğimizi sağlama, hayırlı bir vesile olarak görüyorum, bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Şenliklere katılan protokol üyelerine plaketler verildi. İmecik Mahalle Muhtarı Ekrem Kurt, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, Dernek Başkanı Yusuf Küçükdurak, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Köse'ye şenlik ağası Hamdi Sarıca, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye şenliklere katkılarından dolayı katılımcılara plaket verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "İmecik yaylasında gerçekten güzel bir şenlikteyiz. Gelirken yolları gördüm ki gerçekten yollar bozuk. Yol ve su bizim işimiz. Gelecek yıl şenlikler öncesine kadar yolu asfaltlayacağız" dedi.

Türel, "DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, şenliğe katılarak İmecik halkının talepleri doğrultusunda gereken çalışmayı yapacak. İnşallah yol da, su sorunu da çözülecek" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmeciklilerden Muhteşem Şenlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement