İmkander'den Savaş Bölgelerine Kurbanlık - Son Dakika
Yerel

İmkander'den Savaş Bölgelerine Kurbanlık

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Murat Özer, başlattıkları kampanyaya bağışlanan kurbanlıkların başta Ortadoğu, Kafkasya olmak üzere savaş ve iç çatışmaların yoğun olduğu bölgelere ulaştırılacağını bildirdi.

04.09.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Genel Başkanı Murat Özer, başlattıkları kampanyaya bağışlanan kurbanlıkların başta Ortadoğu, Kafkasya olmak üzere savaş ve iç çatışmaların yoğun olduğu bölgelere ulaştırılacağını bildirdi.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Kurban Paylaştıkça Çoğalan Mutluluk" sloganıyla başlattıkları kampanya kapsamında Suriye, Filistin, Çeçenistan ile insani kriz yaşanan diğer bölgelerde kurban kesimi yapılacağını kaydetti.

İslam dünyasında yaşanan insani krizlerin giderek arttığına dikkati çeken Özer, şu bilgileri aktardı:

"Irak ve Afganistan gibi ülkelerde yaşanan askeri müdahaleler ne yazık ki büyük bir insani felaketin doğmasına sebep oldu. Milyonlarca insan kendi yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kaldı. Bugün Akdeniz'de yaşanan mülteci ölümleri ne kadar büyük bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Milyonlarca insan ise Irak'ta olduğu gibi iç göç yaşıyor. Suriye'de yaşanan durum da siyasi, sosyal sebepleri ve bıraktığı sonuçlar itibariyla benzerlik gösteriyor. Bu sebeple kurban kampanyamızı hem bu kriz bölgelerinde yaşayan kardeşlerimiz hem de ülkemize sığınan ve sayıları 2 milyonu aşan mülteciler yararına düzenliyoruz"

Özer, kurban bağışı için derneğin internet sitesi üzerinden veya banka hesabına Türkiye içinden 500 lira, yurtdışından ise 200 dolar veya 150 Avro yatırılabileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmkander'den Savaş Bölgelerine Kurbanlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement