İngiltere Sokakları Değil Bodrum Sokakları - Son Dakika
Yerel

İngiltere Sokakları Değil Bodrum Sokakları

İngiltere Sokakları Değil Bodrum Sokakları

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Ege ve Akdeniz Sahillerinde yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

17.06.2012 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Ege ve Akdeniz Sahillerinde yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Yaz ayları boyunca Bodrum, Marmaris ve Fethiye sokaklarında Atlı Polis Birlikleri görev yapacak.

Atlı Birliklerin tanıtımı Bodrum'da yapıldı. Bodrum sokaklarında ilk devriyelerini atan atlı birliklerin tanıtımını Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ile Fenerbahçenin Milli Futbolcusu Semih Şentük yaptı.

Atlı Birlik Toplum destekli polislik hizmetlerde, asayiş olaylarında kullanılacak. Projenin bir diğer amacı da turistik bölgelerde estetik bir görüntü oluşturarak vatandaşların güvenini sağlamak. Emniyet Teşkilatında görevli profesyonel biniciler tarafından kullanılacak olan eğitimli atlar yaz sezonu boyunca asayiş olaylarına destek sağlayacak. Olaylara anında müdahale imkanı artacak. Proje kapsamında atların sayısı artırılacak.

Bazı vatandaşlar atlı polisleri beğeni ile karşılarken bazı vatandaşlarda dar Bodrum yollarında atların dolaşmasının güvenli olabilmesinden pek emin olamadıklarını söylediler.

Atlı polisler arasında usta biniciliği ile dikkat çeken il emniyet müdürü Kadir Ay ise Bodrum Cumhuriyet caddesinde at sırtında devriye yaparken turistlerle ve esnafla konuştu. Küçük bir çocuğu atına bindirip sevdi. İl Emniyet Müdürü Ay, "Halkımızla bütünleşmek istiyoruz bununda en güzel örneği at. Bizim tarihimizden gelen bir enstrüman. Suçu düşünen suça yönelen suçu planlayan insanlar için at gerçekten ürkütücü caydırıcı bir özelliğe sahip. Bu amaçla devriye hizmetlerimizi başlattık. 3 ilçemizde sürdüreceğiz Fethiye Marmaris ve Bodrumda sezon sonuna kadar devam edeceğiz çalışmalarımıza. Yeni atlar gelecek bu sayımızı artıracağız. Hedefimiz 3 ayrı ilde atlı birliğimizi tesis etmek. Atlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Son derece profesyonel biniciler" dedi.

Fenerbahçeli ünlü futbolcu

Semih Şentürk'de Kadir Ay ın bindiği atı sevdi. Bodrum'a atlı polislerin çok yakıştığını söyleyen Şentürk "Atlı polisin tanıtımını yaptık. Atlı polisin Bodrum sokaklarında halkı koruması gayet güzel hayırlı olsun. " dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İngiltere Sokakları Değil Bodrum Sokakları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement