İngiltere: Türkiye'nin Koalisyondaki Rolü Yakında Netleşir - Son Dakika
Güncel

İngiltere: Türkiye'nin Koalisyondaki Rolü Yakında Netleşir

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Türkiye'nin koalisyon içerisinde önemli bir görev üstleneceğini ve buna kara birliklerinin de dahil olabileceğini söyledi.

09.10.2014 08:47  Güncelleme: 09:01

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Türkiye'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı koalisyon içerisinde önemli bir görev üstleneceğini ve buna kara birliklerinin de dahil olabileceğini söyledi.

"TÜRK YETKİLİLER ÖNEMLİ ROL İSTİYOR"

BBC televizyonunun yayınına katılan İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, 49 rehinenin serbest bırakılmasının ardından Türkiye 'nin duruşunun netleştiğini söyleyerek, "Türk yetkililer koalisyon güçleri içerisinde önemli bir rol üstlenmek istediklerini ifade ediyor. Buna kara birlikleri de dahil" dedi. Ancak Hammond, Türkiye'nin koalisyon güçlerinin genel stratejisi kapsamında nasıl bir rol üstleneceğinin ise henüz net olmadığını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ROLÜ YAKINDA NETLEŞECEK"

BBC Türkçe servisinin haberine göre Hammond, bugün Ankara'ya gelerek bir dizi temasta bulunacak olan koalisyonun ABD'li temsilcisi emekli General John Allen'ın temasları sonrasında 'Türkiye'nin rolünün netleşeceğine inandığını' söyledi.

DAVUTOĞLU: KOALİSYON ESAD'I HEDEF ALMALI

Bu hafta içerisinde CNN televizyonundan Christian Amanpour'a bir röportaj veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon güçlerinin Suriye'de Beşar Esad rejimini hedef alması halinde Suriye'ye kara birliklerinin gönderilebileceğini ifade etmişti.

Davutoğlu, o röportajda "IŞİD'in bu kadar güçlü hale gelmesinin en önemli nedeni Esad rejimidir. Bugün IŞİD giderse yerini yeni bir radikal örgüt alabilir. Sadece cezalandırmaya yönelik ve kamuoyunu tatmin etmek için harekete geçemeyiz. Gelecekte oluşabilecek terör tehditlerini de ortadan kaldırmak için daha kapsamlı bir bakış açısıyla hareket etmemiz gerekiyor" demişti.

JOHN ALLEN KİMDİR?

IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin koordinasyonunu sağlayan ve bugün Ankara'da kritik temaslarda bulunması beklenen ABD'li emekli General John Allen uzun yıllar Afganistan ve Irak'ta görev yapmış bir isim.

"Radikal İslamcı örgütleri iyi tanıyan bir isim" olarak bilinen 60 yaşındaki Allen, koalisyonun oluşturulmasından önce ABD Başkanı Barack Obama'ya danışmanlık yapıyor ve koalisyona destek için bölge ülkelerinde temaslarda bulunuyordu.

IŞİD'e karşı geniş katılımlı bir koalisyonun oluşması gerektiğine inanan Allen, örgütün yarattığı tehdidin askeri güçle yok edilebileceğini düşünüyor ve "IŞİD'e sert bir darbe indirilmesi şart." diyor. Allen'a göre, başarılı bir strateji oluşturulamazsa IŞİD'in gelecekte ABD'yi de tehdit etmesi güçlü bir olasılık.

İngiltere: Türkiye\'nin Koalisyondaki Rolü Yakında Netleşir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İngiltere: Türkiye'nin Koalisyondaki Rolü Yakında Netleşir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • türüt sağlam: İngilizler bize fayda sağlamak iistiyorlarsa uzak dursun sussunlar biyerde ingiliz görürsen 5 kere düşün Dünyanın En Tehlikeli Ülkesi yeri gelir av gibi durur avcı olur avı savunucu olur yeri gelir leş yiyici olur ingiliz se her şey olur uzakdur !!! 3 0 Yanıtla
  • salih: ırağa giren amerikan askerlerinin amerikaya parça parça döndüğünü unutmadık bizene suriyeden bizim esatlada işidlede kobaniylede işimiz olmaz işi olan varsa çocuğunu göndersin gariban çocuklarını değil. 1 0 Yanıtla
    Burak burakk: İşte tam olarak bu arkadasimiza katiliyorum. Eminim bircogumuz degil hatta hepimiz bu kardesim ve benim gibi dusunuyorsunuzdur. 0 0
  • SELİM: TÜRKİYE SURİYEYE GİRMEMELİDİR, HEP SÖYLÜYORUZ, AMERİKA İSRAİL AJANLARI BÖLGEYİ KARIŞTIRIYORLAR, GİRECEKLAERSE KOALSİYON GÜÇLERİ GİRSİN, KOBANİ DÜŞTÜ DÜŞECEK 0 1 Yanıtla
  • HACKMAN: TÜRKİYEYİ MAŞA OLARAK KULLANMAYA ÇALIŞIYORLAR. EĞER AKAPE BU ÜLKENİN ASKERİNİ O SAVAŞA SOKARSA BUNUN HESABINI ÖDER 0 0 Yanıtla
  • Ahmet Altun: Türkiye deki olaylar zaten türkiye yi zorla kara savaşına sokmak için. Ama türk ler bu oyuna gelmezler. İngiliz ve amerikan soysuzlarına sesleniyorum. Türkiye artık iyileşti. 0 0 Yanıtla

Advertisement