İnşaat Komitesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Görüştü - Son Dakika
Yerel

İnşaat Komitesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Görüştü

İnşaat Komitesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Görüştü

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Yeni İmar Yönetmeliği’nin getirdiği hükümler çerçevesinde Kayseri için oluşacak zorlukların giderilmesi için KTO öncülüğünde oluşturulan bir heyetin Ankara’da temaslarda bulunduğunu söyledi.

30.05.2014 11:19

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Yeni İmar Yönetmeliği'nin getirdiği hükümler çerçevesinde Kayseri için oluşacak zorlukların giderilmesi için KTO öncülüğünde oluşturulan bir heyetin Ankara'da temaslarda bulunduğunu söyledi.

Hiçyılmaz, "Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dulda, 29. Meslek Komitesi Başkanı Veysel Bayar, KAYİMDER Başkanı Ali Aydın ve Melikgazi Belediyesi İmar Müdürü Murat Seçilir'den oluşan heyet temaslarda bulunmuştur. Heyet, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Selami Mardin ile Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile görüşmüştür" dedi.

Başkan Hiçyılmaz, Ankara'da temaslarda bulunan heyetin yetkililere Yeni İmar Yasası'nın geçici 6. Maddesi'nde yer alan bazı hususların Kayseri'de inşaat sektörünü sıkıntıya sokabileceği noktasında konuları ve talepleri dile getirdiklerini kaydetti.

Hiçyılmaz, "Yönetmeliğin Geçici 6. Maddesi'nde; 'Ancak bu madde hükmü hiçbir şekilde yapının planla belirlenen kat adedini ve emsalini artırmak amacıyla uygulanamaz ve bu amaçla yapı ruhsatı düzenlenemez' ibaresi bulunmaktadır. Bu ibare Kayseri'deki inşaat sektörünün çalışmasını olumsuz yönde etkileyecek tarzdadır" ifadelerini kullandı.

Hiçyılmaz, heyetin yapmış olduğu temaslar sonucunda, Kayseri inşaat sektörünün önünde engel yaratan ilgili maddelerde yapılacak değişikliklerin en kısa sürede gerçekleşmesini beklediklerini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnşaat Komitesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement