İnsan Kaçakçılığıyla Mücadeleye Ayda 3 Milyon Euro - Son Dakika
Güncel

İnsan Kaçakçılığıyla Mücadeleye Ayda 3 Milyon Euro

İnsan Kaçakçılığıyla Mücadeleye Ayda 3 Milyon Euro

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Geçim, sahil güvenliğin insan kaçakçılığıyla mücadelede aylık masrafının 3 milyon euro olduğunu söyledi.

18.09.2014 12:28  Güncelleme: 14:05

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret eden Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim, sahil güvenliğin insan kaçakçılığıyla mücadelede aylık masrafının 3 milyon euro olduğunu söyledi.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim, beraberinde Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay ile birlikte Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti.

Sohbet sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıdemli Albay Geçim, Türkiye'nin son dönemdeki atılımları ve büyük ülke olma yolunda verdiği gayretler sonucunda insan kaçakçılığı konusunda hedef ülke haline geldiğini vurguladı. Bütün Marmara Bölgesi'nin sorumluluk alanında olduğunu belirten Kıdemli Albay Yavuz Geçim, bin 545 kilometrelik sahada, devletin kendilerine sağladığı imkanlarla görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

TÜRKİYE TRANSİT ÜLKE

Kıdemli Albay Geçim, 2012 yılının Ağustos ayından itibaren Suriye'deki olayların ve dünyadaki diğer konjonktürel gelişmeler sonucunda ülkenin bir transit ülke, yani göçü üstünden alıp başka bir ülkeye geçiren ülke konumuna geldiğine dikkat çekti. İnsanların yaşamsal kalitelerini artırmak amacıyla bu işe teşebbüs ettiğini aktaran Kıdemli Albay Geçim, "Maalesef denizle ilgili hiç bilgisi olmayan gerek Türk, gerekse yabancı organizatörlerle karşılıyoruz. Bu potansiyel olmuştur artık Türkiye'de. İnsanlar, onların kandırmalarıyla ve çok ilkel şartlarda Türkiye'den yakın Yunanistan adalarına oradan da Avrupa'ya gitme gayreti içinde. Sadece ve sadece şunu söyleyeyim, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın düzensiz göçle ilgili aylık yaptığı masraf 3 milyon Euro'dur. Benim bununla birlikte 38 kanunla verilmiş görevim var. Devletimizin imkanları geniş, ancak ben bu gayretimi keşke başka bir yere sevk edip onlarla uğraşabilsem. Bu bir realitedir" dedi.

"EGE DENİZİ'NDE 20 BİNE YAKIN HAREKET VAR"

Kendilerine düşen görevin denizdeki olayların engellenmesi olduğunu belirten Kıdemli Albay Yavuz Geçim, "Sahil Güvenlik Komutanlığı, özellikle Ege'de, benim sorumluluk saham olan Bozcaada sahiline kadar olan bir yerde, buralarda yasa dışı göçü en azından Avrupa ve hedef ülkelerin bize karşı koz olarak kullanmalarını engelleyecek şekilde, daha önemlisi insanların denize cahilce çıkıp, bir ölüm ya da kayıp olayıyla karşılaşmadan bunları yakalamamız gerekiyor. Sayı bu sene geçmiş yılların çok üstünde. Sadece Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bu yıl yakalanan kişi sayısının 10-12 bin aralığında olmasını bekliyoruz. Bu korkunç bir rakam. Yunanistan tarafından da adalarda yakalanan 3-4 bin civarında insan var. Ege Denizi'nde 20 bine yakın hareket var. Bizim en büyük kaygı duyduğumuz husus maalesef ölümlü olayların yaşanması. Potansiyelin ağırlıklı olarak Ege Denizi'nde olduğundan hareketle aldığınız tedbirler insanları başka yerlere sevk ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı bu tür olaylara karşı karadan, denizden ve havadan tedbirleri aldı. Bu bir vakadır. Devam edecektir. Bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığı elinden gelen bütün gayreti göstermeye devam edecektir" diye konuştu.

Ziyarette Vali Ahmet Çınar, Bölge Komutanı Geçim'e ziyareti için teşekkür etti. Ardından Vali Çınar ile Kıdemli Albay Geçim, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnsan Kaçakçılığıyla Mücadeleye Ayda 3 Milyon Euro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement