Irak'a Yük Taşıyan Şoförlerden Sınır Kapısında İftar - Son Dakika
Yerel

Irak'a Yük Taşıyan Şoförlerden Sınır Kapısında İftar

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a yük taşıyan ve geçiş işlemleri iftar saatine denk gelen şoförler, tırlarda hazırladıkları yemeklerle iftar yapıyor.

18.07.2014 12:12

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a yük taşıyan ve geçiş işlemleri iftar saatine denk gelen şoförler, tırlarda hazırladıkları yemeklerle toplu şekilde iftar açıyor.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ürünlerin Irak'a nakliyesini gerçekleştiren tır şoförleri sınır kapısındaki geçiş işlemleri için zaman zaman sıra bekliyor.

İftar saatinde nerede olacaklarını bilmeden yola koyulan şoförler, tırlarda taşıdıkları yükün dışında oruçlarını açacakları gıda malzemesi de bulunduruyorlar.

İftara yaklaşık bir saat kala tırları uygun bir yere park eden şoförler, oruçlarını açmak için yemek hazırlığına başlıyor. Irak'a geçiş işlemleri iftar saatine denk gelen şoförler hazırladıkları yemeklerle toplu şekilde iftar yapıyor.

Tır şoförü Hüseyin Sözen, AA muhabirine, evinin geçimini sağlamak için ramazanda da çalışmak zorunda olduğunu belirterek, iftarda nerede olacaklarını bilmedikleri için hazırlıklı olarak yola çıktıklarını söyledi.

Yola çıkmadan önce mutlaka tırlarda ki yemek sandıklarını gıda maddeleriyle doldurduklarını ifade eden Sözen, iftar saatinde park ettikleri araçlarında hazırladıkları sofrada oruçlarını açtıklarını kaydetti.

Murat Haslı ise, ramazanda evlerinden uzakta olmanın sıkıntısını yaşadıklarını anlattı.

İftarda ve sahurda hazırlıklı olmamaları halinde yiyecek bulma sorunu yaşadıklarını ifade eden Haslı, kimi zaman yol kenarında kimi zamanda sınır kapısında iftara denk geldiklerini dile getirdi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak'a Yük Taşıyan Şoförlerden Sınır Kapısında İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement