Irak'ta Yaşanan Çatışmalar - Son Dakika
Yerel

Irak'ta Yaşanan Çatışmalar

Irak\'ta Yaşanan Çatışmalar

AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Sivaslı 7 kişinin Bağdat'tan tahliyesinin sağlandığını bildirdi.

25.06.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Irak'ın başkenti Bağdat'ta çalışan Sivaslı 7 kişinin tahliyesinin sağlandığını ve işçilerin ailelerine kavuştuğunu bildirdi.

Memecan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinde makamına 15 gün önce gelen Sivaslı bazı ailelerin, kasım ayından itibaren Bağdat'ta hastane inşaatında çalışan yakınlarının Irak makamlarıyla sıkıntı yaşadıklarını ve yurda dönüşlerde aksaklık olduğu gerekçesiyle kendisinden yardım talebinde bulunduklarını belirtti.

Bağdat'taki Sivaslı 7 kişinin ailelerine kavuşması için bu tarihten itibaren çalışma başlattıklarını kaydeden Memecan, "Geride kalan iki haftalık dönemde Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliği ve ailelerle yakın iş birliği yaparak bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için çaba gösterdik. İki haftadır yakın takipçisi olduğum bu sürecin ilk meyvesini bugün aldık. Bu çerçevede 7 vatandaşımız Sivas'ta ailelerine kavuştu. Sivas kamuoyuna müjdelemekten gurur ve mutluluk duyuyorum" ifadesini kullandı.

Bağdat'ta kalan 5 kişinin daha en kısa zamanda evlerine ulaşması için süreci takip ettiğini belirten Memecan, şunları kaydetti:

"Allah tüm vatandaşlarımıza ailelerine kavuşmayı nasip etsin. Sivaslı hemşehrilerimizin ailelerine kavuşması için zor koşullarda, büyük fedakarlıkla çalışan Bağdat Büyükelçisi Sayın Faruk Kaymakçı başta olmak üzere tüm diplomatlarımıza en içten şekilde teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın tahliye sürecinde olağanüstü gayret sarf eden danışmanlarım Semiha Ekinci ve Doğan Eşkinat'a müteşekkirim." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak'ta Yaşanan Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement