Diyarbakır'daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Yezidilere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Yezidilere Ziyaret

Diyarbakır\'daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Yezidilere Ziyaret

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları, Musul'un Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Diyarbakır'a gelen Yezidileri, Sümerpark'ta ziyaret etti.

14.08.2014 14:00  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları, Musul'un Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Diyarbakır'a gelen Yezidileri, yerleştikleri Sümerpark'ta ziyaret etti.

Aralarında İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Zeytindalı Yardımlaşma Derneği, Dicle-Fırat Diyalog Derneği, Anadolu Gençlik Derneği ve Mazlum-Der'in bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları Sümerpark'ta kalan Yezidiler ile görüştü.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Zeytindalı Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Akar, Irak ve Suriye'deki birçok bölgede IŞİD'in saldırıları sonucu çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu belirtti.

Çok sayıda kişinin de bu saldırılarda hayatını kaybettiğini ifade eden Akar, "Çocuklar, yaşlılar öldürüldü. Kadınlar köle pazarında satıldı. Bu mağduriyeti yaşayan kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz" dedi.

Akar, IŞİD'ın saldırılarından kaçan yüzlerce Yezidi'nin Türkiye'ye sığındığını hatırlatarak, Yezidilerle dayanışma içinde olduklarını gsötermek için Diyarbakır'a yerleşenleri ziyaret ettiklerini dile getirdi.

"IŞİD ve benzeri zulüm uygulayan örgütlerin İslam ile ilgileri yoktur" diyen Akar, şunları kaydetti:

"Şefkat ve merhamet dini olan İslam ile hiçbir şekilde bağdaşmayan uygulamalarla Yezidilere zulüm uygulayan bu örgütü kınıyoruz. Mağdur olan kardeşlerimizin yalnız olmadığını, onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm Diyarbakır ve Türkiye kamuoyunu bu soruna duyarlı olmaya, insani yardımlar yapmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Yezidilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement