Irak ve Suriyeli Mülteci Çocuklara Sirk Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Irak ve Suriyeli Mülteci Çocuklara Sirk Gösterisi

Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali kapsamında Midyat'a yerleştirilen Irak ve Suriyeli çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirildi.

17.08.2014 11:16

Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali kapsamında Midyat'a yerleştirilen Irak ve Suriyeli çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirildi.

Midyat Akçakaya Mahallesi Geçici Konaklama Tesisindeki çadır kente yerleştirilen Irak ve Suriyeli mültecilere yaşadıkları acıları unutturmak için Midyat Kaymakamlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile çadır kent yönetimi tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında bu yıl 32üncüsü düzenlenen Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali, çadır kentteki çocukları için gerçekleştirildi.

Kabare, ateş gösterisi, müzik dinletisi, tahta bacak, palyaço, top çevirme gibi çeşitli gösteriler sunan sanatçılar, çocuklar başta olmak üzere izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, misafirlerin rahat etmeleri için bütün imkanları kullandıklarını belirterek, "Herhangi bir sıkıntımız yok. Hepsinin tek tek sağlık kontrollerini yapıyoruz. Ayrıca etkinlikler gerçekleştiriyoruz" dedi.

-"Yoğun bir ilgiyle karşılaştık"

3. Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali Proje Koordinatörü Gültekin Çelik ise GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca desteklenen festivali Mardin Gençlik ve Kültür Derneği, Mardin Gençlik ve Kültür Evi ile Fransa'dan The Serious Road Trip Derneği işbirliğiyle düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının iç karışıklık nedeni ile ülkelerini tek edip gelen Suriye ve Iraklı çocuklara unutulmaz bir gece düzenlemek olduğunu anlatan Çelik, "Yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Biz bu festivali her sene Mardin ve ilçelerinde yapıyoruz. Bu sefer de Irak ve Suriye'den gelen misafir çocuklarına yönelik yaptık. Gösterilerimiz büyük ilgi çekti. Midyat Kaymakamlığı bize çok yardımcı oldu" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak ve Suriyeli Mülteci Çocuklara Sirk Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement